Biblionet Groningen ondertekent Armoedepact Westerkwartier

Samen met de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn en ruim 30 maatschappelijke organisaties heeft Biblionet Groningen het Armoedepact Westerkwartier ondertekend. In het pact staan afspraken waarmee de samenwerkende organisaties armoede willen bestrijden en volwaardige participatie in de samenleving mogelijk willen maken. In het Armoedepact staan 4 thema's centraal: netwerk, preventie, meedoen en gezondheid.

Werkgroep Preventie

Er zijn werkgroepen gevormd om invulling te geven aan het Armoedepact. Biblionet Groningen zal deelnemen in de werkgroep Preventie. Nu al werken wij in nauwe samenwerking aan het vergroten van basisvaardigheden en het bevorderen van participatie, onder andere met het Taalhuis in de bibliotheek, met administratie- en juridische spreekuren en met computer- en internetcursussen. Goed kunnen lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer zijn noodzakelijke vaardigheden om zelfredzaam te zijn en mee te kunnen doen in de samenleving. 

Inwoners betrekken

De samenwerkende organisaties in het Armoedepact hebben geformuleerd welke concrete activiteiten prioriteit moeten krijgen. Voorbeelden daarvan zijn regelingen en ondersteuningsmogelijkheden beter in kaart brengen, inwoners actief informeren, jeugd (beter) leren omgaan met geld, buurthuiskamers organiseren en maatwerk bieden. Ook worden de inwoners om wie het gaat actief betrokken bij het proces.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA