Bezoekers en klanten geven nieuwe 3.0 vestigingen een 7.8

Een ruim jaar nadat Bibliotheek Veendam en Bibliotheek Appingedam zijn ingericht volgens ons 3.0 concept (bekijk de virtuele tour), hebben we bezoekers en klanten gevraagd naar hun mening over deze vernieuwde bibliotheken. Wat blijkt? Ze waarderen de 3.0 bibliotheek gemiddeld met een 7,8 en noemen het een moderne, kindvriendelijke omgeving. Bovendien besteden ze er meer tijd dan voorheen. 

Bibliotheek 3.0: ontmoeten, leren en ontdekken 

Het 3.0 concept staat ervoor dat de bibliotheek zich richt op ontmoeten, leren en ontdekken. In 3.0 vestigingen is er letterlijk ruimte voor sociale en educatieve activiteiten. Zoals bijvoorbeeld het eLAB, een groot cursusaanbod, een Taalhuis en een plek om koffie te drinken. De insteek van de bibliotheek 3.0 is dat het fungeert als een huiskamer van de samenleving, waar iedereen welkom is om zichzelf te ontwikkelen. 

Maatschappelijke functie

Een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft voor ons uitgezocht hoe het nieuwe 3.0 concept gewaardeerd wordt in Veendam en Appingedam. Ze hebben mensen op straat gevraagd naar hun mening over de bibliotheek in hun woonplaats. Ook hebben ze een enquête afgenomen onder bezoekers in de bibliotheek. De woorden die tijdens een vrije associatie het vaakst opkomen bij zowel het publiek als de bezoekers zijn: modern, overzichtelijk en mooi.

Breed aanbod 

Het brede aanbod van de bibliotheek wordt gewaardeerd. Als een bepaalde titel niet aanwezig is, dan geven de klanten aan dat ze het eenvoudig kunnen reserveren via één van onze andere bibliotheken. Overige pluspunten zijn de vriendelijke, behulpzame medewerkers en de ruime parkeerplaatsen. Als verbeterpunt wordt genoemd dat de 3.0 bibliotheek niet meer zo stil is als vroeger. Dit komt doordat er meer activiteiten en cursussen worden aangeboden. 

Langere verblijfsduur 

Driekwart van de mensen die Bibliotheek Veendam of Bibliotheek Appingedam bezoekt, verblijft er tussen de 15 minuten tot 3 uur. Dit is aanmerkelijk langer dan de verblijfsduur in onze 2.0 vestigingen. Daar verblijven de meeste mensen tussen de 10 tot 15 minuten. Een aantal respondenten noemt uit zichzelf dat de bibliotheek meer is dan een plek waar je boeken kunt lenen. Ze geven aan dat het een ontmoetingsplaats is waar je terecht kunt om te ontspannen of waar je kunt werken aan je ontwikkeling.

 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA