Beleef de herdenkingsroute Stadskanaal

De herdenkingsroute is een route van bijna 4km door het centrum van Stadskanaal. Wandelaars worden langs herdenkingsmonumenten geleid die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog en de vele slachtoffers. De herdenkingsroute is een initiatief van Bibliotheek Stadskanaal.

De route start bij Bibliotheek Stadskanaal

Een pop-up tentoonstelling van een aantal foto’s brengt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Groningen indrukwekkend in beeld. De fotopanelen van De Verhalen van Groningen staan achter de grote ramen van de bibliotheek. Foto’s en verhalen geven een beeld van de bevrijding van de provincie Groningen. Daarna vervolgt de route zich door het centrum van Stadskanaal. Bij ieder monument kan een QR-code gescand worden met een smartphone. Daarmee wordt vervolgens het verhaal verteld over dat monument. Zo wordt er letterlijk even stil gestaan bij de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog.

Loop of fiets de route

Van 22 april tot en met 9 mei 2021 kun je de route wandelen of fietsen. Download de folder met QR-codes op biblionetgroningen.nl/herdenkingsroutestadskanaal of haal een exemplaar bij de bibliotheken in de gemeente Stadskanaal of gemeente Westerwolde, of bij de Read Shop Stadskanaal.

Samenwerking

De herdenkingsroute is tot stand gekomen door een samenwerking met het Streekhistorisch Centrum, Comité Stolpersteine Gemeente Stadskanaal, Comité Joods Oorlogsmonument, Gemeente Stadskanaal en Herdenkingscomité ’40-’45.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA