Allemaal instappen voor de Kinderboekenweek!

Allemaal instappen voor de Kinderboekenweek: de week die volledig in het teken staat van het (Nederlandse) kinderboek! Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is ‘Reis mee!’. En daarin staat niet de bestemming, maar het voertuig centraal. Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. Van 2 tot en met 13 oktober organiseren we allerlei leuke en leerzame activiteiten.

Rondreizen met Qbuzz

Tijdens de Kinderboekenweek is er van alles te doen in de bibliotheken. Zo organiseren we in samenwerking met Qbuzz een bustocht langs zes bibliotheken: Ter Apel, Stadskanaal, Veendam, Leek, Delfzijl en Hoogezand. De kinderen rijden met de bus van de bibliotheek naar een bijzondere locatie. Daar kunnen ze elkaar uitdagen voor een challenge en samen spelletjes spelen. Ook hier staat het thema ‘vervoer’ centraal. 

Klik op jouw bibliotheek om je aan te melden voor de busreizen!

De Kinderboekenweek in de Bibliotheek

Naast de busrit is er nog veel meer te zien en te beleven. Bouw bijvoorbeeld je eigen ruimtevoertuig, bekijk een filmvoorstelling of kom racen in de bieb! Ook komt de fietsenmaker langs, die de kinderen helpt met het repareren en het versieren van het meest gebruikte vervoersmiddel onder kinderen: de fiets! 

Verhalenwedstrijd

Tegelijk met de Kinderboekenweek organiseert Biblionet Groningen in de provincie Groningen de Verhalenwedstrijd. Leerlingen uit groep 5 en 6 mogen hun schrijfkunsten laten zien en hun eigen verhaal schrijven aan de hand van een vooraf gegeven openingsalinea. En de winnende verhalen? Daar worden luisterboeken van gemaakt!

En dat is nog lang niet alles... Benieuwd naar wat er nog meer te doen is tijdens de Kinderboekenweek? Bekijk hier alle activiteiten.

Delen

X
Image CAPTCHA