Aftrap van 6e editie Scoor een Boek!

Op 180 Groningse basisscholen in de provincie Groningen is de 6e editie van Scoor een Boek! van start gegaan. Bij de officiële aftrap van dit bijzondere leesproject op CBS De Bron in Marum zorgde de aanwezigheid van voetballer Tom Hiariej en mascotte Groby van FC Groningen voor groot feest. De komende 10 weken gaan 6.200 basisschoolleerlingen kinderen proberen zoveel mogelijk boeken te scoren.

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het als ze plezier beleven aan het lezen.Daarom organiseert Biblionet Groningen samen met FC Groningen in de maatschappij dit unieke leesproject voor meer dan 6.200 kinderen van groep 5 en 6. De komende 10 weken gaan ze zoveel mogelijk boeken scoren. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door FC Groningen-speler Tom Hiariej. Aan het eind wordt Scoor een Boek afgesloten op het voetbalveld. We organiseren samen met lokale partners een sportieve en feestelijke afsluiting waar we ook de einduitslag bekendmaken.

Thuis boeken scoren

Scoor een Boek! vindt niet alleen plaats in de klas. Ook thuis kan iedereen boeken scoren, want het hele gezin kan meedoen. Net als op school wordt op een poster bijgehouden hoeveel boeken er zijn (voor)gelezen. Voor deze thuisactiviteit kan een gratis Scoor een Boek! poster worden afgehaald in de bibliotheek.

Scoor een Boek! Experience

In de voorjaarsvakantie organiseren Biblionet Groningen samen met het Forum Groningen en FC Groningen in de maatschappij in 7 bibliotheekvestigingen de Scoor een Boek! Experience.  Kinderen kunnen op de Scoor een Boek! Experience terecht in de skill-zone, een partijtje robotvoetbal spelen of voetbalcommentator worden.

Go Ahead Eagles

Al 5 jaar lang weet het leesproject Scoor een Boek! kinderen in Groningen te motiveren om te lezen. Dit succes is niet onopgemerkt gebleven, want dit jaar doen ook Bibliotheek Deventer en Go Ahead Eagles mee met Scoor een Boek!.

 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA