Actie voor baby’s ter ere van 10 jaar BoekStart

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat het eerste BoekStartkoffertje werd uitgereikt aan ouders die hun baby inschreven als lid van de bibliotheek. Om dat te vieren is er van 10 tot en met 29 september een speciale actie waarbij vinders van een Gouden waardebon een mooi prijzenpakket ontvangen.

BoekStartkoffertje

Ouders krijgen, wanneer hun baby ongeveer 3 maanden is, van de gemeente een waardebon voor BoekStart. Deze bon kan ingeleverd worden bij de dichtstbijzijnde bibliotheek voor een BoekStartkoffertje, met daarin twee babyboekjes, een boekenlegger en een folder over voorlezen. Ook wordt de baby dan gratis ingeschreven als lid van de bibliotheek.

De Gouden waardebon

Wie tijdens de actieperiode zijn of haar baby lid maakt van de bibliotheek en in het BoekStartkoffertje een Gouden waardebon vindt, ontvangt een leuk prijzenpakket. Alle Groningse bibliotheken doen mee aan de Gouden waardebonactie.

BoekStart

BoekStart is het succesvolle programma van de bibliotheek dat kinderen van 0 tot 4 jaar - en hun ouders - van boeken laat genieten. Je kunt namelijk niet vroeg genoeg, met voorlezen beginnen. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Bovendien versterkt voorlezen de band met je kindje.

Speciaal voor de kleintjes

In de meeste bibliotheken is een speciale collectie voor baby’s en zijn er regelmatig voorleesuurtjes waar (groot)ouders en verzorgers met hun baby welkom zijn. Een groot aantal van de Groningse bibliotheken organiseert maandelijks een Ouder & Kind Café voor jonge ouders en hun kinderen van 0 tot 4 jaar.

Delen

X
Image CAPTCHA