5.500 kinderen doen mee met Scoor een Boek!

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren wij samen met FC Groningen in de Maatschappij vanaf deze week voor het 6e achtereenvolgende jaar een uniek leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! In de provincie Groningen gaan 5.500 leerlingen de komende 9 weken zoveel mogelijk boeken lezen (‘scoren’).

FC Groningen

Voetballer Tom van Weert van FC Groningen moedigt de kinderen aan om flink veel boeken te lezen én dus te scoren. Op een speciale poster houden de leerlingen bij hoeveel boeken er in de klas zijn ‘gescoord’. Scoor een Boek! wordt in april sportief afgesloten op het voetbalveld. Daar wordt ook bekendgemaakt hoeveel boeken de leerlingen samen hebben gelezen.

Thuis boeken scoren

Scoor een Boek! vindt niet alleen plaats in de klas. Gezinnen kunnen ook thuis meedoen. De uitdaging luidt: 'scoor' zoveel mogelijk boeken, kranten en tijdschriften. Voor de thuiseditie kun je voetbalplaatjes sparen van FC Groningen. De plaatjes zijn te verdienen door boeken te lenen in onze bibliotheken of door mee te doen aan de activiteiten tijdens de Scoor een Boek! Experience. De poster kun je hier downloaden.

Scoor een boek! Experience

In 30 bibliotheken kunnen kinderen de komende weken meedoen met leuke activiteiten. Van een partijtje robotvoetbal spelen, een voetbalbeker ontwerpen tot een voetbalstadion bouwen van Kapla. Maar je kunt ook een 3D-kleurplaat inkleuren of voetballen in de pannakooi. Met het meedoen aan een activiteit verdien je een voetbalplaatje. 

FIFA-toernooi

Tijdens Scoor een Boek! kunnen kinderen in 7 bibliotheken meedoen aan het FIFA-toernooi op de Playstation. De regionale winnaars krijgen een voetbalplaatje van zichzelf en gaan door naar de finale in april. 

Succes

Het succes van Scoor een Boek! is niet onopgemerkt gebleven, want in februari trapt Scoor een Boek! af in nog 5 regio’s in Nederland. Ook daar gaan leerlingen zoveel mogelijk boeken lezen en worden ze via videoboodschappen aangemoedigd door spelers van AZ, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, N.E.C. en Willem II.

Delen

X
Image CAPTCHA