21 juni bekendmaking winnaar tofste Scratch-game van Groningen

Woensdag 21 juni a.s. wordt de provinciale winnaar van de programmeercursus Heel Groningen Scratcht bekendgemaakt in Bibliotheek Hoogezand. De maker van de tofste game van Groningen sleept een heuse 3D-printer in de wacht.

Biblionet Groningen startte, in samenwerking met Startup Kid, begin april met een gratis cursus voor kinderen uit groep 4 tot en met 8 van de basisschool. Kinderen in alle gemeenten in Groningen kregen de mogelijkheid om mee te doen. Via een online cursus leerden ze programmeren met Scratch.

Meer dan 250 kinderen werkten hard aan de ontwikkeling van een eigen game. De jury riep per gemeente één game uit als de beste. Tijdens de grote finale wordt de winnaar van de beste game van de hele provincie in het zonnetje gezet. 

Project voor alle kinderen in provincie Groningen

Heel Groningen Scratcht biedt alle kinderen in de provincie Groningen de mogelijkheid om via de programmeertaal Scratch te ervaren hoe leuk en eenvoudig programmeren eigenlijk is. Het doel van de cursus is om kinderen kennis te laten maken met belangrijke 21e eeuwse vaardigheden. Het bereidt ze voor op een toekomst waarin ICT, techniek en programmeren steeds belangrijker worden. 

Ontwikkelen van digitale vaardigheden

Biblionet Groningen wil met deze cursus de ontwikkeling en digitale vaardigheden van kinderen stimuleren. Dat is goed voor de toekomst van de Groningse jeugd. En het past binnen de ambitie van Biblionet Groningen, waarin bibliotheken zich ontpoppen tot maatschappelijke, educatieve en levendige locaties waar iedereen terecht kan voor inspiratie. 
 

Bekendmaking winnaar tofste Scratch-game van Groningen

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA