100 jaar vrouwenkiesrecht. Vier het mee!

Feest, geschiedenis, reflectie, debat en actie: kom op 13 mei naar Bibliotheek Hoogezand. We organiseren samen met de Verhalen van Groningen een daverende avond rondom 100 jaar vrouwenkiesrecht. Met bijdragen van Sanne Meijer van de Verhalen van Groningen en Jellie Tiemersma.

Aletta Jacobs

Sanne Meijer vertelt over de geschiedenis van het vrouwenkiesrecht in Groningen. Ze legt hierbij de focus op de familie van Aletta Jacobs. Zij speelde een grote rol in de strijd die voorafging aan het vrouwenkiesrecht.

Gelijkheid en inclusiviteit

Jellie Tiemersma gaat live in debat met vrouwelijke politici over gelijkheid anno 2019. Onder andere Julia Polat en Joke Lesman, beide van de SP, Lucy Doorn (ChristenUnie), Anja van Duren (PvdA) en Antoinette Plagge (GemeenteBelangen Midden-Groningen) nemen deel aan het gesprek.

Groninger Vrouwengalerij

Groningen heeft veel sterke en vooruitstrevende vrouwen voortgebracht: van excentrieke kunstenaars tot idealistische politici, en van wereldberoemde sopranen tot grensverleggende wetenschappers. Deze vrouwen zijn niet altijd terug te vinden in de regionale of landelijke geschiedschrijving.

Daar brengt de Verhalen van Groningen verandering in. Tijdens de Boekenweek was er in alle Groningse bibliotheken een eregalerij rondom een bijzondere Groningse vrouw te bewonderen. Deze eregalerij is nog tot en met juni te zien in het Universiteitsmuseum in Groningen.

Wanneer: 13 mei van 19:30 tot 21:30
Waar: Bibliotheek Hoogezand
Entree: 5 euro, inclusief koffie, thee en koek

Meedoen? Meld je hier aan! 

Delen

X
Image CAPTCHA