100 jaar vrouwenkiesrecht op Noorderzon

Precies 100 jaar geleden kregen Nederlandse vrouwen het actieve kiesrecht. Begin dit jaar was daarom in iedere bibliotheek een expositie met een bijbehorende podcast te bewonderen over een bijzondere en sterke vrouw uit de buurt. Nog niet alles gezien? Goed nieuws! Komend weekend zijn ze bij elkaar in één omgeving te bekijken en te beluisteren. 

Noorderzon

De kubussen zijn verzameld in de Horatiotent op Noorderzon en zijn daar op 23 en 24 augustus te bekijken. De Verhalen van Groningen, maker van de kubussen, heeft daarnaast een randprogramma georganiseerd. Het resultaat: een spannend en doorlopend programma vol theater, cabaret, muziek, lezingen, film en debatten – waarin vrouwen, feminisme en inclusiviteit centraal staan.

Genoeg te doen!

Wat De Verhalen van Groningen komend weekend allemaal organiseert? Er is theater van Het Peloton. dat Suffragette speelt en van de Noorderlingen met de voorstelling For What It’s Worth. Daarnaast brengen Marieke Klooster & Gabriëlle Glasbeek hun cabareteske voorstelling Voorwaarts! naar Noorderzon. Groninger Vrouwengalerij-ambassadeur Marlene Bakker komt nummers van haar album RAIF zingen. Daarnaast worden fragmenten uit de film Aletta Jacobs, het hoogste streven getoond, met toelichting van de makers.

Komt dat zien

Meer weten over het Noorderzonprogramma van de Verhalen van Groningen? Neem dan hier een kijkje.

Foto: Stella Dekker.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA