‘PIEP’; de brandweer rukt uit naar de bieb

De brandweer rukt uit naar de bibliotheken in de provincie Groningen. Niet met sirenes, wél met het boekje Lappa – PIEP en een dosis kennis over Brandveilig Leven. Het doel is om samen met kinderen, ouders, verzorgers en grootouders te zorgen voor een brandveilig(er) thuis.

De komende twee jaar bezoekt de brandweer alle bibliotheken in de provincie Groningen. Door voorleesmiddagen te combineren met een brandveiligheidsspreekuur, leren zowel kinderen als volwassenen op interactieve wijze meer over het brandveilig(er) maken van je huis. De toegang is gratis. Benieuwd wanneer de activiteiten plaats gaan vinden? Houdt onze agenda in de gaten.  

Kick-off livestream via Facebook

De samenwerking tussen Brandweer Groningen, Forum Groningen en Biblionet Groningen start op vrijdag 16 oktober om 10.00 uur. Dan leest een brandweervrouw vanuit een echte brandweerwagen het avontuur van Lappa – PIEP voor. Na afloop maken de kijkers kans op leuke prijzen. Iedereen kan meekijken en meeluisteren via de livestream op onze Facebookpagina en die van Brandweer Groningen.

Lappa – PIEP ook in het Grunnegs

De activiteiten in de bibliotheken draaien om het spannende boekje Lappa – PIEP, dat wordt voorgelezen door medewerkers van Brandweer Groningen. Lappa – PIEP is een prentenboek over brandveiligheid, zonder dat het eng wordt. Wat het boek extra speciaal maakt, is dat het tweetalig is uitgevoerd; in het Nederlands en in het Grunnegs, en in de illustraties zijn typisch Groninger items te vinden. Het interactieve prentenboekje met vriendenvragen en een doe-opdracht is vanaf oktober te leen in al onze bibliotheken.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA