Nederland Leest

Van 1 t/m 30 november besteden we in de Groningse bibliotheken aandacht aan de campagne Nederland Leest. Dit jaar met een thema om je vingers bij af te likken: voeding! Nederland Leest verandert dit jaar in Nederland Eet. 

Food Experience met Pierre Wind in Bibliotheek Veendam

Op vrijdag 30 november sluiten we Nederland Leest af met een verrassend event voor jong en oud: de Food Experience met Pierre Wind in Bibliotheek Veendam.

Tijdens de Food Experience zijn er allerlei hapjes van andere culturen en diverse insecten te proeven. Je kan je eigen smoothie in elkaar fietsen op de Blenderbike en in het fotohokje kijken naar "The Future of Meat". En wordt er een spectaculaire kookdemonstratie gegeven door chefkok Pierre Wind met zijn culinaire dwarsheid en enthousiasme over voeding!

Kortom: kom lekker proeven en bestel snel een kaartje, want op=op!

Doe mee: volop activiteiten in de bibliotheek 

We organiseren in de Groningse bibliotheken de hele maand november activiteiten voor jong en oud. Maak je eigen smoothie op de Blender Bike, kom gekke proefjes doen of woon de lezing van Prof. Gerjan Navis bij. Scroll naar beneden om in de agenda te kijken wat er allemaal nog meer te doen is. 

Doneer aan de Voedselbank

De hele maand november kun je producten voor de Voedselbank inleveren bij iedere bibliotheek. Bekijk het boodschappenlijstje en doneer naar hartenlust.

Praat mee: eens of oneens? 

Iedereen heeft wel een mening over voeding. Neem bijvoorbeeld diëten, vind je dat gezond of ongezond? En horen kroketten wel of niet thuis in de kantine? Beantwoord de stellingen en ontvang een exclusief voor de biblotheek geschreven geschenkboek.  

Exclusief geschenkboek met sappige verhalen 

De hele maand zetten onze bibliotheken hun smakelijke aanbod van kookboeken en tijdschriften extra in de schijnwerpers. Bovendien ontvangen bibliotheekleden en bezoekers een exclusief voor de bibliotheek geschreven geschenkboek. Geschreven door bekende auteurs, vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter. Zolang de voorraad strekt.

Delen

X
Wachtwoord vergeten?
Image CAPTCHA