Nederland Leest 2017: Robotica

Lees, denk en praat in de maand november mee over het thema Robotica tijdens Nederland Leest. Geef je mening en krijg het boek Ik, Robot cadeau. 

Thema: Robotica

De robot is in opmars. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. Krantenartikelen worden al door bots geschreven. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Wat staat ons de komende jaren te wachten? 

Praat mee: inspiratiesessies over robotica in de bibliotheek 

De bibliotheek is de plaats voor ontmoeting en debat over maatschappelijke thema’s en bespreekt ‘robotica’ in november. Zijn we bereid robots toe te laten in onze ziekenhuizen, scholen, kunstwereld, verzorgingstehuizen en onze harten? Praat er over mee. We organiseren in de Groningse bibliotheken de hele maand november activiteiten voor jong en oud die aansluiten bij het thema van Nederland Leest.

Kom naar één van de inspiratiesessies met interessante sprekers, waaronder Fokie Cnossen (RUG Faciliteit Medische Wetenschappen / UMCG) en Wim Bos (veehouder). Zij gaan in op onder meer het toepassen van robots in de zorg en de landbouw. 

  • maandag 27 november, 19:00 - 21:00 uur inspiratiesessie in Bibliotheek Hoogezand 
  • woensdag 29 november, 19:00 - 21:00 uur inspiratiesessie in Bibliotheek Veendam 
  • donderdag 30 november, 19:00 - 20:00 uur inspiratiesessie in Bibliotheek Stadskanaal

Doe mee: bouw je eigen robotje 

Tijdens Nederland Leest kun je bij de Groningse bibliotheken op diverse locaties meedoen met de bouwmiddag. Wat voor robotje maak jij? Je eigen gemaakte robotje kun je inleveren voor de provinciale wedstrijd op woensdag 29 november in Veendam. Hier gaan we met alle gemaakte robotjes iets leuks doen in het kader Nederland Leest 2017. 

Lees mee: geef je mening, krijg een boek

Aan de hand van zes stellingen kun je meedenken over de rol die wij robots in ons leven willen geven. Via de button 'geef je mening' kun je de stellingen beantwoorden. Iedereen die zijn of haar mening geeft in het debat over robotica krijgt het boek Ik, Robot cadeau. Deze futuristische roman van Isaac Asimov gaat over een robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven.  

Experiment: Ronald Giphart schrijft samen met robot

Kun je met een robot een literair verhaal schrijven? Speciaal voor Nederland Leest ging Ronald Giphart, in samenwerking met het Meertens Instituut en de Universiteit van Antwerpen dit uitdagende schrijfexperiment aan. Het eindresultaat lees je terug in het boekje Ik, Robot

Delen

X
Wachtwoord vergeten?