Ontmoeting

Meedoen in de samenleving

Wij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving. Je bent bij ons welkom om te lezen en te leren. In onze bibliotheken kun je jouw kennis vergroten, jezelf ontwikkelen en je horizon verbreden. Zodat iedereen de kans krijgt om mee te (blijven) doen in de samenleving. Dit doen wij, samen met onze samenwerkingspartners, op vele manieren.  

Ontmoeting

BLIC: Herken en ervaar laaggeletterdheid door training en VR

Dankzij virtual reality écht ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn? Het kan nu! dankzij BLIC. Dit virtual reality project laat hulpverleners beter begrijpen wat de impact van laaggeletterdheid op iemands leven.

> Lees meer

Boekstart Dreumesuurtje

In het Ouder & Kind Café ontmoet je andere ouders van jonge kinderen. Ook kun je er terecht met al je vragen over je baby, dreumes of peuter.

> Lees meer

Breinbieb

In de Breinbieb staat alle informatie over het brein bij elkaar. Van boeken tot spellen, voor jong en oud.

> Lees meer

De Maand Bekeken

Elke laatste zaterdag van de maand blikt presentator Martijn Folkers vanuit Grand café vanBeresteyn samen met 3 gasten terug op de gebeurtenissen in Veendam.

> Lees meer

Digitale vaardigheden

Nog weinig ervaring met computers en internet? Of benieuwd naar de nieuwste snufjes? Leer nieuwe digitale vaardigheden met onze cursussen en cafés.

> Lees meer

Handwerkcafé

In het Handwerkcafé komen jong en oud samen om te handwerken. Tijdens het café kun je vragen stellen, patronen uitwisselen of gewoon gezellig kletsen.

> Lees meer

Hulp bij belastingaangifte

> Lees meer

Hulp bij belastingzaken

In maart en april doet bijna iedereen belastingaangifte. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Kom naar een belastingspreekuur in de bibliotheek.

> Lees meer

Juridisch & Administratie

Juridische hulp nodig of loopt je administratie stroef? Blijf niet met vragen rondlopen maar kom naar de bibliotheek.

> Lees meer

Lees- en luistergroepen

Lees je graag over een thema en wil je daar met anderen over praten? Dan is een leesgroep iets voor jou! Ontmoet mensen en lees samen over een onderwerp.

> Lees meer

Lezen & Schrijven

In de bibliotheek kun je oefenen met taal, computers en internet. Met een extra zetje in de rug kun je met meer gemak meedoen in de samenleving.

> Lees meer

Meet & Greet

Veel Nederlanders en vluchtelingen zijn nieuwsgierig naar elkaar. Ontmoet elkaar in een ontspannen sfeer tijdens de Meet & Greet in de bibliotheek.

> Lees meer

Online logopedie

In de bibliotheek zijn online logopedielessen te volgen van TinyEYE. Online logopedie is er voor iedereen die het nodig heeft.

> Lees meer

Online Taalhuis

Onze bibliotheken zijn tijdelijk gesloten, maar deelnemers van het Taalhuis kunnen online doorgaan met leren lezen en schrijven. In samenwerking met de coördinatoren van het Taalhuis bieden we video's met oefeningen voor thuis.

> Lees meer

Schrijfcafé

Werk je aan een boek of verhaal en kun je wel wat tips gebruiken? Schuif dan aan bij het Schrijfcafé en werk in een fijne sfeer aan je eigen project.

> Lees meer

Taalhuis

Het Taalhuis helpt je bij het beter leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Volg een gratis cursus of vind een Taalvrijwilliger.

> Lees meer

Voorlezen in de bieb

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel nuttig. Kom daarom gezellig langs tijdens een van onze voorleesmomenten voor peuters en kleuters.

> Lees meer

Werk & Inkomen

Het hebben van werk en een eigen inkomen geeft een goed gevoel. De bibliotheek organiseert activiteiten om je hierbij te helpen.

> Lees meer

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA