LiteRom

Hoe dachten critici over die ene bestseller toen het boek net uitkwam? Wat schreven journalisten aan het begin van de vorige eeuw over die bekende auteur? Bij zulke vragen raadpleeg je LiteRom. LiteRom is een digitaal naslagwerk waarin duizenden Nederlandse en Vlaamse recensies van boeken vanaf 1900 zijn opgenomen. Daarnaast vind je er vele artikelen over schrijvers uit kranten en tijdschriften. Handig bij het maken van leesopdrachten maar ook als je meer wilt weten over een boek.

Duizenden recensies

In de database van de LiteRom is de volledige tekst van ruim 60.000 boekrecensies opgenomen. Deze recensies zijn in de afgelopen eeuw verschenen in Nederlandse en Vlaamse dag- en weekbladen. Denk hierbij aan De Telegraaf en Vrij Nederland, maar ook aan bijvoorbeeld Margriet. Als lid van de bibliotheek krijg je toegang tot al deze recensies. Zoeken in de LiteRom kan op verschillende manieren: natuurlijk op titel, schrijver en bron, maar ook op recensent en bepaalde woorden en zelfs aan de hand van meerdere zoektermen tegelijk. Dit maakt LiteRom een toegankelijk naslagwerk voor iedereen die meer wil weten over een bepaald boek.

LiteRom thuis gebruiken

Als lid van de bibliotheek kun je in de bibliotheek én thuis gebruikmaken van LiteRom. Log thuis in met het lenersnummer op je bibliotheekpas en het bijbehorende wachtwoord. Eenmaal ingelogd, word je doorverwezen naar de juiste pagina.

Word online lid

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Meld je dan nu online aan! Het kost slechts €4,75 per maand!  

Vragen over LiteRom?

Neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA