Lezing 'The American Dream'

Na 1945 wordt de rol van Parijs als hét invloedrijke centrum van de beeldende kunst overgenomen door New York. Geïnspireerd door de vele gevluchte kunstenaars uit Europa die verschillende stromingen vertegenwoordigden en door actieve cultuurpolitiek in de jaren dertig kreeg het Amerikaanse kunstklimaat een enorme ‘boost’. Naast de abstracte kunst ontwikkelde zich een nieuwe vorm van realisme: een koele realistische blik op het dagelijks leven, ‘the American way of life’.

Vanaf 19-11-2017 t/m 27-05-2018 is in het Drents Museum in Assen en in de Kunsthalle in Emden (D) een grensoverschrijdende dubbeltentoonstelling te zien over Amerikaans Realisme van 1945 tot heden. In Assen wordt de periode 1945-1965 belicht, in Emden richt men zich op Amerikaanse kunst van 1965 tot heden.

Er zijn onder meer werken te zien zijn van kunstenaars als Edward Hopper, Andrew Wyeth, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Alice Neel, Richard Diebenkorn, Alex Katz en Chuck Close.

De lezing wordt gegeven door kunsthistoricus drs. Trudy de Lange. Wij zijn erg blij dat zij ook deze tentoonstelling wil inleiden. Goede wijn behoeft geen krans, maar wel een aanbeveling.

Aanmelden via geboektinharen@gmail.com.

Lezingen

Altijd al meer willen weten over een bepaald onderwerp of een schrijver? Kom naar een lezing en verbreed je horizon.

> Lees meer

Delen

X
Wachtwoord vergeten?