Lezen voor de lijst

Welk boek ga je kiezen om te lezen voor je lijst? Is het boek makkelijk geschreven of juist heel pittig? Lezen voor de lijst is een verzameling boeken die leuk zijn om te lezen, heel bekend zijn of waar je veel van kunt leren. Je vindt er lijsten per onderwerp en leesniveau, niet alleen voor de Nederlandse lijst, maar ook in het Duits en Fries. Met de website Lezen voor de lijst is het ‘verplichte’ lezen niet langer saai of vervelend.

Boeken die bij je passen

Boeken lezen voor de lijst kan een heel gedoe zijn. Voor je het weet ben je een dik boek aan het lezen dat je helemaal niet grijpt. Zonde, want lezen is juist zo leuk. Het gaat erom dat je boeken kiest die bij je passen. De website Lezen voor de lijst maakt dat heel makkelijk. Zin in een boek over Frankrijk? Of een boek over zussen? Klik op de juiste tag en je vindt zowel makkelijke als meer uitdagende titels. De site is vooral voor scholieren van de middelbare school, maar ook handig voor docenten. Veel titels bevatten namelijk docenteninformatie en opdrachten waarmee boeken bijvoorbeeld klassikaal besproken kunnen worden.

Luisteren voor je lijst

Ken je de app LuisterBieb van de bibliotheek al? Hierin vind je de verzameling Luisteren voor je lijst. Van Kees van Kooten tot Harry Mulisch: je kunt ze allemaal beluisteren tijdens het reizen of je krantenwijk. Deze speciale verzameling voor vwo, havo en vmbo is voor een deel ook beschikbaar voor niet-leden. Ben je lid van de bibliotheek dan heb je toegang tot alle titels. Het bibliotheekabonnement is tot 18 jaar trouwens helemaal gratis.

Vragen over Lezen voor de lijst?

Neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

Delen

X
Wachtwoord vergeten?