Inspiratie

Leven lang leren

Kom langs in onze bibliotheken om je horizon te verbreden. Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren. Er is altijd wel iets te ontdekken of te doen. Regelmatig organiseren we activiteiten, lezingen of workshops. Ook hebben we in steeds meer vestigingen een eLAB waar je kunt experimenteren met robotjes en 3D printers. Dankzij de bibliotheek blijf je geïnspireerd en kun je een leven lang leren. 

Inspiratie

Al onze apps bijelkaar

Lekker lezen en luisteren kan met onze handige apps. Veel van de apps van de bibliotheek zijn door zowel leden als niet-leden te gebruiken.

> Lees meer

BoekStart

Met BoekStart moedigen we vroeg beginnen met voorlezen en boekjes aan. Kom langs met je baby of peuter en ontdek wat de bibliotheek te bieden heeft.

> Lees meer

Bronnen & databanken

Databanken, woordenboeken en encyclopedieën: in de bibliotheek vind je allerlei digitale bronnen. Ook niet-leden mogen hier gratis gebruik van maken.

> Lees meer

Cursussen en workshops

Volg een cursus of workshop in de bibliotheek. Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren.

> Lees meer

Digitale bibliotheek

De bibliotheek heeft veel meer in huis dan gedrukte boeken. Kijk, luister, klik en ontdek wat de digitale bibliotheek je te bieden heeft.

> Lees meer

E-books

Als lid kun je gratis e-books lenen van de bibliotheek. Maak je keuze uit 15.000 e-books, zoals thrillers, romans, informatieve boeken en kinderboeken.

> Lees meer

eLAB

In het eLAB in de bibliotheek vind je de nieuwste snufjes op het gebied van elektronica, software, 3D-printers en robots. Kom je ook spelen?

> Lees meer

Exposities

Ontdek de mooiste en meest bijzondere creaties van lokale kunstenaars in één van onze bibliotheken.

> Lees meer

Junior Academie

> Lees meer

Lezingen

Altijd al meer willen weten over een bepaald onderwerp of een schrijver? Kom naar een lezing en verbreed je horizon.

> Lees meer

Luisterwandeling

> Lees meer

Nederland Leest

Praat mee over het thema 'Kleine geschiedenis, grote verhalen' tijdens Nederland Leest 2020. Doe mee en krijg een boek cadeau!

> Lees meer

Online cursussen

Je blijven ontwikkelen wordt nu nog gemakkelijker met de gratis online cursussen van de Bibliotheek.

> Lees meer

Reizende expositie: Voortdurend Verzet

De tentoonstelling omvat persoonlijke verhalen van vroegere verzetsstrijders maar ook van hedendaagse verzetsmensen die vanwege hun verzetsdaden hun land van herkomst ontvlucht zijn en nu in Groningen wonen.

> Lees meer

Schrijfcafé

Werk je aan een boek of verhaal en kun je wel wat tips gebruiken? Schuif aan bij het Schrijfcafé in de bibliotheek en werk in een fijne sfeer aan je eigen project.

> Lees meer

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA