Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt.

Maar wat als je hier vragen over hebt of graag wilt weten hoe dit werkt? Met de cursus DigiVitaler leer je om zelf je gezondheidszaken te regelen op het internet.

Doe je mee?

De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. Je werkt in een groepje en gaat zelf aan de slag met oefeningen. Dit doe je op een computer van de bibliotheek of op je eigen laptop of tablet. Neem de gegevens van je actieve DigiD mee naar de cursus.

DigiVitaler is niet voor echte beginners. De eerste stappen met de computer en het internet leer je met de cursus Klik & Tik.

De cursus is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Meld je aan!

Je leert:

  • Leren omgaan met het patiëntportaal van huisarts en ziekenhuis
  • Videobellen met de dokter
  • Thuisarts.nl
  • Apotheek.nl
  • Gezondheidsapps

Digitale Academie Noord Nederland

We bieden deze cursus ook aan via de Digitale Academie. In de Digitale Academie werkt Biblionet Groningen samen met Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort en de Rijksuniversiteit Groningen aan het realiseren van de doelstelling van de Digital Literacy Coalition om Groningen in 2025 de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland te maken. Lees er meer over op www.dann.nl.


  • Hulp nodig?

    Bel met de klantenservice

    088 50 61 900