Apparaten gebruiken

Digitaal meedoen

Leer werken met jouw eigen apparaat, met Android of een Apple-apparaat.
Je leert zelfstandig, via internet. Wanneer en waar jij wilt. In je eigen tempo.

Deze online cursussen van SeniorWeb zijn gratis. Je hebt wel een account nodig. Dat kun je aanvragen bij de Bibliotheek, ook als je geen lid bent.


Android-telefoon basis

Je krijgt uitleg over de basisinstellingen van Android-smartphones. Je leert meer over de app-instellingen, en hoe je internet en e-mail kunt instellen. Hoe je de weergave en geluiden aanpast, en nog meer.

Naar cursus Android-telefoon basis

Android-telefoon bedienen

Je leert over smartphones en het besturingssysteem Android. Daarnaast leer je een Android-telefoon bedienen met de knoppen en het aanraakscherm. Ook krijg je de basisfuncties van het toetsenbord.

Naar cursus Android-telefoon bedienen

Naar cursus iPad (Apple)


Werken met Android-telefoon

Je leert werken met een Android-telefoon. Leer alles over de Play Store en apps. Lees hoe je belt en een bericht verstuurt. En ga aan de slag met de apps Gmail en Chrome om te mailen en internetten.

Naar cursus Werken met Android-telefoon

Android-tablet basis

Je krijgt uitleg over de basisinstellingen van Android-tablets. Je leert meer over de app-instellingen, en hoe je internet en e-mail kunt instellen. Hoe je de weergave en geluiden aanpast, en nog meer.

Naar cursus Android-tablet basis


Android-tablet bedienen

Je leert over tablets en het besturingssysteem Android. Daarnaast leer je een Android-tablet bedienen met de knoppen en het aanraakscherm. Ook krijg je de basisfuncties van het toetsenbord.

Naar cursus Android-tablet bedienen

Werken met Android-tablet

Je leert werken met een Android-tablet. Leer alles over de Play Store en apps. Lees hoe je belt en een bericht verstuurt. En ga aan de slag met de apps Gmail en Chrome om te mailen en internetten.

Naar cursus Werken met Android-tablet


Mac basis

Je leert een nieuwe Mac klaarmaken voor gebruik. Je loopt de basis-instellingen door. Denk aan verbinding met internet, je e-mailaccount instellen. En geluiden, weergave en privacy aanpassen.

Naar cursus iPhone (Apple)

Werken met Mac

Ontdek hoe je bestanden, mappen en apps gebruikt. Je krijgt uitleg over de apps Finder, Mail en Safari. Ook leer je de onderhouds- en
veiligheidsfuncties van de Mac kennen.

Naar cursus Mac (Apple)


iPad Basis

Je leert een nieuwe iPad klaarmaken voor gebruik. Je loopt de basisinstellingen door. Denk aan verbinding maken met internet. En e-mail, het toetsenbord en de leesbaarheid van het scherm instellen.

Naar cursus iPad basis

iPad bedienen

Je krijgt uitleg over tablets, speciaal over de iPad. En je leert hoe je
een iPad bedient met de knoppen en het aanraakscherm. Ook krijg je de basisfuncties van het toetsenbord.

Naar cursus iPad bedienen


Werken met iPad

Je leert werken met een iPad. Leer alles over het installeren van apps en ga aan de slag met de apps Mail (e-mailen), Safari (internetten), Camera (foto’s maken) en Foto’s (foto’s beheren).

Naar cursus Werken met iPad

iPhone basis

Je leert een nieuwe iPhone klaarmaken voor gebruik. Je loopt de
basisinstellingen door. Zoals het belsignaal en andere geluiden, verbinding met internet en de leesbaarheid van het scherm.

Naar cursus iPhone basis


iPhone bedienen

Je krijgt uitleg over tablet, speciaal over de iPhone. En je leert hoe je een iPhone bedient met de knoppen en het aanraakscherm. Ook krijg je de basisfuncties van het toetsenbord.

Naar cursus iPhone bedienen

Werken met iPhone

Je leert werken met een iPhone. Leer alles over apps installeren, bellen en berichten versturen. Ga aan de slag met Mail (e-mailen), Safari (internetten), Camera (foto’s maken) en Foto’s (foto’s beheren).

Naar cursus Werken met iPhone


  • Vragen?

    Bel met de klantenservice

    088 50 61 900