Klik & Tik: internetcursus voor beginners

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Van online bankieren tot solliciteren en van online spullen (ver-)kopen tot je aangifte doen. Heb je geen of heel weinig kennis en ervaring met de computer en/of internet? Meld je dan aan voor de cursus Klik & Tik. De cursus wordt aangeboden in bibliotheken Delfzijl, Grootegast, Hoogezand, Stadskanaal, Uithuizen en Winschoten. Later in het jaar volgen nog zestien bibliotheken waar je de cursus kan volgen.

Drie cursusonderdelen

Klik & Tik is een digitaal oefenprogramma. Je leert bijvoorbeeld zoeken met een zoekmachine, digitale formulieren invullen, e-mailen en programma’s downloaden. De cursus bestaat uit drie onderdelen, die je achter elkaar of los van elkaar kunt volgen.

  1. De basis 
    De eerste beginselen van omgaan met de computer en internet: computer aanzetten, typen, tekst aanpassen, e-mail versturen, kopen op het internet.
  2. Het internet op
    De mogelijkheden van internet en e-mailen: zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen, e-mailen, downloaden.
  3. Samen op het web
    Werken met sociale media in een veilig afgeschermde omgeving: profiel aanmaken, foto’s en video’s, berichten en reacties, weblogs en links.

Digitaal oefenprogramma

De cursus is een onderdeel van www.oefenen.nl en kun je om deze reden ook zelfstandig thuis volgen. Volg je de cursus in de bibliotheek, dan is er een begeleider aanwezig. De cursus wordt 1 keer per week in de bibliotheek gegeven. Je krijgt een inlogcode mee om thuis verder te oefenen. Is er thuis geen computer of internet, dan kun je tijdens openingstijden gebruik maken van de computers in de bibliotheek.

De basiscursus is gratis en bestaat uit 5 lessen. Meer lessen volgen is mogelijk. In de bibliotheek heb je een koptelefoon/oortjes nodig. Deze kun je meenemen van huis of je kunt gebruik maken van een koptelefoon van de bibliotheek. 

Mail voor meer informatie naar: klikentik@biblionetgroningen.nl

Aanmelden

Je kunt je via het onderstaande formulier aanmelden voor de cursus.
Na aanmelding krijg je een bevestiging van jouw inschrijving en informatie over wanneer je de cursus kunt gaan volgen.

Ervaring

Benodigdheden

In de bibliotheek is een koptelefoon/oortjes nodig.
Deze kun je meenemen van huis of à € 3,00 in de bibliotheek kopen.

Alle velden met een * zijn verplicht.