Klik&Tik

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Heel handig, maar juist lastig als je hier weinig ervaring mee hebt. Met de cursus Klik&Tik leer je de eerste stappen van werken met computers en internet. Je kunt de cursus zelf vanuit huis doen of onder begeleiding. Kijk in de agenda onderaan deze pagina voor de cursusdata.

Internetcursus voor beginners

Klik&Tik is een digitaal oefenprogramma. Je leert bijvoorbeeld zoeken met een zoekmachine, digitale formulieren invullen, e-mailen en programma’s downloaden. De cursus bestaat uit vier onderdelen, die je achter elkaar of los van elkaar kunt volgen:

  • De start. Je leert stap-voor-stap hoe de computer en de muis werkt, je leert o.a. typen en hoe je inlogt. 
  • De basis. Je leert e-mailen en je gaat het internet op. De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kun je zelf gaan oefenen.
  • Het internet op. Je ontdekt de mogelijkheden van het internet. Denk aan iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken en je bankzaken regelen.
  • Samen op het web. In een veilige, afgeschermde omgeving leer je werken met sociale media, zoals Facebook, Skype en WhatsApp. En je maakt kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube.
  • De tablet. Je leert omgaan met een tablet door o.a. websites te bezoeken, e-mails te versturen en ontvangen en foto’s en filmpjes te maken en bekijken.

Bekijk de website over Klik&Tik voor meer informatie.

Veiligheidsmaatregelen

Veiligheid staat voorop. De cursus wordt ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM en het protocol voor de bibliothekensector.

  • We houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Blijf thuis als je verkouden bent of koorts hebt. Blijf ook thuis als iemand uit jouw huishouden koorts heeft.
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst. Er staat desinfectiemiddel klaar.
  • Hoest of nies in je elleboog.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

Vragen over Klik&Tik?

Neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

Aanmelden

Je kunt je in de bibliotheek aanmelden voor de cursus of via onderstaande aanmeldformulier. Na aanmelding krijg je een bevestiging van jouw inschrijving en informatie over wanneer je de cursus kunt gaan volgen.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA