Klik & Tik

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Heel handig, maar juist lastig als je hier weinig ervaring mee hebt. Met de cursus Klik & Tik leer je de eerste stappen van werken met computers en internet. Je kunt de cursus zelf vanuit huis doen of onder begeleiding. Kijk in de agenda onderaan deze pagina voor de cursusdata.

Internetcursus voor beginners

Klik & Tik is een digitaal oefenprogramma. Je leert bijvoorbeeld zoeken met een zoekmachine, digitale formulieren invullen, e-mailen en programma’s downloaden. De cursus bestaat uit drie onderdelen, die je achter elkaar of los van elkaar kunt volgen. Tijdens het deel ‘De basis’ leer je de allereerste beginselen, zoals de computer aanzetten, typen en e-mailen. Met het deel ‘Het internet op’ ontdek je de mogelijkheden van het internet. Denk aan zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen en downloaden. Het laatste deel heet ‘Samen op het web’. In een veilige, afgeschermde omgeving leer je werken met sociale media, zoals Facebook. Bekijk de website over Klik & Tik voor meer informatie.

Vragen over Klik & Tik?

Neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

Aanmelden

Je kunt je in de bibliotheek aanmelden voor de cursus of via onderstaande aanmeldformulier. Na aanmelding krijg je een bevestiging van jouw inschrijving en informatie over wanneer je de cursus kunt gaan volgen.

 

Image CAPTCHA

Delen

X
Image CAPTCHA