Reis mee!

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal.

Reis je mee?

Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of rijd je samen? Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal.

Griffels en penselen

De gouden en zilveren griffels horen bij de belangrijkste literatuurprijzen voor de Nederlandstalige literatuur. Evenals de gouden en zilveren penselen worden deze prijzen jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek uitgereikt. De bekroonde boeken zijn allemaal opgenomen in de collectie van de Groningse bibliotheken.

Bekijk alle bekroningen

Auteurs Kinderboekenweek 2019

Anna Woltz schreef het Kinderboekenweekgeschenk voor de 65ste Kinderboekenweek. André Kuipers schrijft het Prentenboek van de Kinderboekenweek met illustraties van Natascha Stenvert.

Recensies

1/3
 • Kinderboekenweeklied

  Het 123ZING Kinderboekenweeklied 2019 ‘Reis Mee!’ is een vrolijke meezinger vol avontuur. Fiets, vlieg, rijd, duik, dans, zing, rap en... reis mee!

 • Enthousiaste Anna Woltz, André Kuipers en Natascha Stenvert!

  Anna Woltz: ‘’Het is een onwerkelijk en fantastisch idee dat straks zó veel kinderen mijn verhaal gaan lezen. Ik weet nog precies hoe bijzonder ik het vroeger vond om het Kinderboekenweekgeschenk cadeau te krijgen. En nu mag ik het zelf schrijven!’’

  André Kuipers: ‘‘Als kind was ik al dol op boeken. Ik verslond verhalen over spannende avonturen op andere planeten. Dit stond aan de basis van mijn eigen astronautendroom. Het is schitterend om straks op mijn beurt talloze kinderen mee te kunnen nemen op een bijzondere reis en hen zo op speelse wijze te inspireren voor hun eigen toekomst.’’

  Natascha Stenvert: “Wat een ongelooflijk geweldige eer om dit prentenboek te mogen illustreren! Ik dans op wolkjes en hoop dat de kinderen straks net zo veel plezier aan dit boek zullen beleven als ik.”

 • Anna Woltz schuift aan bij De Grote Vriendelijke Podcast

  De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is een Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het doel van deze podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Deze aflevering staat in het teken van de Kinderboekenweek. En dus schuift Anna Woltz, auteur van het Kinderboekenweekgeschenk 'Haaientanden' aan bij kinderboekrecensenten Jaap Friso en Bas Maliepaard. Ze spraken over de uitdaging om een echt Woltz-avontuur in maximaal 95 bladzijden te vertellen, over haar eigenzinnige personages, hun bijzondere namen, over 'meet-cute' en de barre fietstocht rond het IJsselmeer, die Anna maakte ter voorbereiding op het boek.

  > Luister hier de podcastaflevering

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA