Kinderboekenweek 2018: Kom erbij!

De Kinderboekenweek is van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober. Dit jaar staan kinderboeken over vriendschappen centraal waarbij het motto is: Kom erbij! Het belooft een week met veel vrienden en vriendinnen te worden. 

Kom erbij!

BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind. De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Online en offline. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen.

In de bibliotheek

De Kinderboekenweek wordt ook in alle Groningse bibliotheken gevierd. Kom vriendschapsbandjes of sokpoppen maken, hang een briefje aan de vriendschapsmuur of doe mee met mee 'boer zoekt vriend'.

Kijk in de agenda onderaan deze pagina voor een activiteit bij jou in de buurt. Kom erbij!

Griffels en penselen

De gouden en zilveren griffels horen bij de belangrijkste literatuurprijzen voor de Nederlandstalige literatuur. Evenals de gouden en zilveren penselen worden deze prijzen jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek uitgereikt. De bekroonde boeken zijn allemaal opgenomen in de collectie van de Groningse bibliotheken.

Bekijk alle bekroningen.

 

Delen

X
Wachtwoord vergeten?
Image CAPTCHA