De leukste cursussen voor jongeren

Junior Academie

Junior Academie

Heb jij een onstilbare honger naar kennis? Dan hebben wij iets gaafs voor je. De Junior Academie biedt de leukste leerzame cursussen speciaal voor jongeren onder begeleiding van échte professionals. Leer bijvoorbeeld verhalen schrijven voor social media, sterrenkijken met een telescoop, programmeren of striptekenen. Bij de Junior Academie kan het allemaal! Het volledige cursusaanbod vind je op deze pagina én in de agenda van de bibliotheek bij jou in de buurt. Klaar om te leren? 

Cursusaanbod

1/5
 • LEGO Education (9-12 jaar)

  Als jij net als wij geen genoeg kunt krijgen van nieuwe gadgets, dan is deze cursus vast iets voor jou. In de cursus ‘LEGO Education’ ontdek je wat er allemaal mogelijk is met de nieuwe Spike Prime robots van LEGO. In een reeks van drie lessen leer je onder andere de nieuwe Spike Prime bouwen, programmeren en sensoren en motoren te gebruiken. Jouw creaties zijn uiteindelijk aan te sturen via een app op je iPad of laptop. Gaaf toch? 

 • Kort verhaal schrijven (12-15 jaar)

  Een verhaal verzinnen is één ding, maar het goed op papier krijgen is weer heel andere koek. Wil je leren hoe jij een goed, kort verhaal schrijft en je eigen schrijfstijl ontdekken? Dan is de cursus ‘Kort verhaal schrijven’ zeker iets voor jou. In de vijf lessen neem je een aantal succesverhalen onder de loep, zoals een mooie film of Netflixserie. Vervolgens ga je gezamenlijk aan de slag aan hand van oefeningen  en geven jullie feedback op elkaars verhalen. Daarna neem je het heft – uh, de pen – in eigen hand en schrijf je je eigen verhaal.

 • Programmeren met Micro:bit (12-15 jaar)

  Lijkt programmeren je leuk, maar weet je eigenlijk nog niet zo goed wat het precies is en waar je moet beginnen met leren? In vijf lessen krijg je tijdens de cursus ‘Programmeren met Micro:bit’ een introductie over wat programmeren nu precies inhoudt en wat je er allemaal mee kunt. De Micro:bit is een kleine computer die je kunt programmeren, aanpassen en aansturen om je digitale ideeën tot leven te brengen. Uiteindelijk krijg je aan het einde van de cursus de basic van JavaScript onder de knie. Handig!

 • Sterrenkunde (vanaf 12 jaar)

  Fan van het heelal, tijdreizen en sterren? Dan is deze cursus zeker iets voor jou. De cursus ‘Sterrenkunde’ is speciaal ingericht voor leergierige jongeren vanaf 12 jaar die honger hebben naar kennis over het universum. Sterrenkundige Jeffrey Bout neemt je in vijf lessen mee op ruimtereis, waar je het heelal ontdekt met een telescoop en de sterrenhemel ontdekt in het planetarium.

 • Verhalen vertellen op social media

  Hoe maak je nou een mooi verhaal voor social media? In de cursus ‘Verhalen vertellen op social media’ staat deze vraag centraal. In zes lessen ontdek je stap voor stap hoe je een mooi verhaal voor social media maakt. Je ontwerpt je eigen stop-motion, leert de fijne kneepjes van het vloggen en het maken van video’s, én je krijgt les van een echte camerajournalist en social media expert. Aan het einde van de cursus ben jij helemaal social media proof!

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA