Jeugdbieb

Op internet kun je heel veel vinden. Maar welke sites zijn veilig? En welke zijn nou echt geschikt voor kinderen? Jeugdbieb is een startpagina speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het is een verzameling links naar informatieve websites, filmpjes en apps. De informatie past bij het nieuws, is handig voor spreekbeurten en werkstukken of is gewoon leuk. Jeugdbieb laat kinderen veilig surfen.

Veilig op internet

Jeugdbieb verwijst onder andere naar vragen van Willem Wever, filmpjes van Schooltv-beeldbank en afleveringen van het Klokhuis. De websites, filmpjes en apps op Jeugdbieb zijn bekeken door jeugdbibliothecarissen. Zij kijken of de informatie geschikt is voor kinderen. Ook beoordelen ze of de maker van de website betrouwbaar is. Via Jeugdbieb worden kinderen niet geconfronteerd met sites met ongewenste inhoud of vervelende en enge plaatjes of teksten. Dat maakt Jeugdbieb handig bij het zelfstandig surfen en het maken van werkstukken en spreekbeurten.

Word online lid

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Meld je dan nu online aan! Tot 18 jaar is het bibliotheekabonnement gratis, volwassenen betalen slechts €4,75 per maand!  

Vragen over Jeugdbieb?

Neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA