VoorleesExpress

Is taal moeilijk in jouw gezin? Via de VoorleesExpress verbinden we je aan vrijwillige voorlezers. Dankzij de VoorleesExpress worden kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand wekelijks thuis voorgelezen. Dat helpt bij de taalontwikkeling én is heel gezellig.

Wekelijks voorlezen

Met de VoorleesExpress krijg je 20 weken lang wekelijks (online) bezoek van een vaste vrijwilliger. Deze vrijwilliger houdt van voorlezen en heeft bovendien een cursus gevolgd om voorlezen nog leuker te maken. Samen bouwen jullie een band op. Geen wisselingen, maar een vast gezicht waar je kind zich vertrouwd bij voelt. Ook zal de vrijwilliger laten zien hoe je in de toekomst zelf samen kunt genieten van voorlezen. Je kind krijgt meer plezier in lezen en dat is goed voor de taalontwikkeling.

Aanmelden

Is de VoorleesExpress wat voor jouw gezin? Of ken je een gezin dat een voorlezer kan gebruiken? Aanmelden kan via Centrum Jeugd en Gezin, kinderopvang, Humanitas en het Taalhuis of mail naar voorleesexpress@biblionetgroningen.nl.

Voorleesvrijwilligers worden?

Lijkt het jou leuk om je in te zetten als vrijwilliger voor de VoorleesExpress? Wij zijn regelmatig op zoek naar voorlezers en voorleesco√∂rdinatoren. 

Bekijk de vrijwilligersvacatures

Vragen over de VoorleesExpress

Stuur een e-mail naar voorleesexpress@biblionetgroningen.nl, neem contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.