Inspiratiebijeenkomst De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen 2019 zijn van 23 januari t/m 2 februari en staan deze keer helemaal in het teken van Harry, een dikke kater met een klein hartje. Harry speelt de hoofdrol in het Prentenboek van het Jaar 2019: 'Een huis voor Harry'. Hij gaat liever niet naar buiten, want binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Inspiratiebijeenkomsten

Maak uitgebreid kennis met deze creatie van schrijver Leo Timmers op de inspiratiebijeenkomsten als voorbereiding op De Nationale Voorleesdagen. Begin januari organiseren we verspreid over de provincie op verschillende dagen en tijdstippen drie bijeenkomsten voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten van groep 1 en 2. Op deze bijeenkomsten kun je verschillende workshops volgen. Bij aanmelding geef je aan welke twee workshops je voorkeur hebben.

De workshops

Voorlezen met gebaren  -  door Nienke Fluitman | Wapperkids

Een uur vol actie! Bij deze kennismakingsworkshop laat Nienke Fluitman zien hoe je ‘Een huis voor Harry’ voorleest met ondersteuning van gebaren. Na deze praktische workshop voel je je weer heel even kind! Je gaat helemaal enthousiast naar huis om daarna zelf op een interactieve manier te gaan voorlezen met gebaren.

Op zoek naar jouw huis - door Heleen Wilkens

Hoe ziet jouw huis eruit? Is het hoog, laag, klein, vies of warm? Heeft het net zulke mooie kleuren als het huis van Harry? Waar is het van gemaakt? We tekenen allemaal ons huis en samen zijn dat er heel veel. Rondom de huizen zijn veel wegen. Daar kun je verdwalen… Oh, oh… Vind jij de weg terug naar huis? We denken na over ons eigen huis en tekenen het. Ook kijken we wat er gebeurt als je verdwaalt. Hoe vind je dan de weg terug naar huis? Met behulp van eenvoudige teken- en schildertechnieken beleven we het boek van Leo Timmers. Je leert hoe je deze technieken inzet in de groep.

Download hier de lesbrief

Prentenboeken, alle 9 goed! - door een van onze collega's

Ontdek leuke ideeën voor de andere 9 titels van de Prentenboek TopTien.

Een huis voor Harry! - door onze collega's Wil de Jong en Jolanda Robben 

Het Prentenboek van het Jaar 2019 biedt enorm veel aanknopingspunten voor interactie met peuters en kleuters. Deze workshop laat, aan de hand van verschillende praktische werkvormen, zien hoe je dit leuke boek in de groep kunt inzetten.

In vogelvlucht

  • Voor wie: pedagogisch medewerkers en leerkrachten groep 1 en 2
  • Periode: januari 2019 
  • Duur: 2,5 uur 
  • Locatie: Stadskanaal, Hoogezand, Zuidhorn
  • Kosten: € 17,50 per persoon* 
  • Richt zich op: voorleesbevordering, taalontwikkeling, mediaopvoeding 

*Voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten van kinderopvangcentra en scholen die een programma afnemen bij de bibliotheek, zoals de Bibliotheek op school of BoekStart, is deelname gratis. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met je contactpersoon van de bibliotheek.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je terecht bij je contactpersoon van de bibliotheek. Aanmelden (tot uiterlijk 30 november) kan hieronder.

 

Image CAPTCHA

Delen

X
Image CAPTCHA