Inleverservice

Tot voor kort was het niet mogelijk om geleende boeken (en andere bibliotheekmaterialen) in te leveren vanwege het coronavirus. Omdat de bibliotheken voorlopig nog dicht moeten blijven, hebben we nu een inleverservice in het leven geroepen.

Inleveropties

Er bestaan drie inleveropties voor wat betreft het inleveren van materialen. Kijk goed welke van onderstaande drie opties voor jou van toepassing is. 

Optie 1. Je wilt graag je geleende boeken inleveren middels de inleverbus aan de buitenkant van het gebouw. Dat kan en verloopt zoals je gewend bent.

Optie 2. Je wilt graag je geleende boeken inleveren, maar jouw bibliotheek heeft geen inleverbus. Vul dan onderstaand inleverformulier in. Er wordt dan een afspraak met je gemaakt om de boeken in te leveren. Hieronder staat beschreven hoe het werkt. De boeken moeten in een tas worden ingeleverd.

Optie 3. Je wilt graag je geleende boeken inleveren, tegelijk met het afhalen van nieuwe boeken via de afhaalservice. Dat kan, in dat geval hoef je onderstaand inleverformulier niet in te vullen, en kun je de boeken inleveren wanneer je nieuwe boeken komt afhalen. Boeken aanvragen kan via het aanvraagformulier. Als jouw bibliotheek een inleverbus heeft aan de buitenkant van het gebouw, kun je daar ook gebruik van maken. 

Hoe werkt het?

  • Je vult onderstaand inleverformulier in en klikt op bevestigen
  • Je ontvangt een mail waarin we bevestigen dat we je inleververzoek hebben ontvangen. 
  • Je wordt zo spoedig mogelijk gebeld om een afspraak te maken over wanneer je de boeken kunt inleveren. Je hoeft geen bibliotheekpasje mee te nemen.

Let op: Staat je bibliotheek er niet tussen dan doet die bibliotheek niet mee aan de inleverservice, of er zit een inleverbus aan de buitenkant van het gebouw waar je gebruik van kunt maken. 

Veiligheid

Ook bij de inleverservice volgen we de richtlijnen van de RIVM. Dat betekent dat inleveren volledig contactloos gebeurt en dat de boeken pas 36 uur na inleveren worden uitgepakt en verwerkt. Zorg dat de boeken verpakt in een tas zitten als je ze inlevert.

Inleverformulier

Image CAPTCHA
X
Image CAPTCHA