Kom naar de bibliotheek!

Hulp bij belastingaangifte

Hulp bij belastingaangifte

Voor 1 mei moet bijna iedereen in Nederland de jaarlijkse belastingaangifte invullen. Best lastig als je niet goed weet hoe dit werkt. En het is nog lastiger als je weinig geld hebt om professionele hulp in te schakelen.

In verschillende bibliotheken in de provincie organiseert Biblionet Groningen belastingspreekuren. Hier kan je langskomen met vragen rondom je belastingaangifte, het aanvragen van toeslagen en andere belastingzaken. Ook kun je gebruikmaken van computers in de bibliotheek om zelf je belastingzaken te regelen.

Belastingspreekuren

De belastingspreekuren zijn voor iedereen die geen professionele hulp kan inhuren. Deelnemen is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Samenwerkingspartners uit de regio verzorgen de daadwerkelijke belastinghulp tijdens de spreekuren in de bibliotheek. Zij beantwoorden vragen, geven meer informatie en kunnen (deels) ingevulde formulieren controleren of je op weg helpen met invullen. Bekijk hier wat je moet meenemen naar het spreekuur.

Belastingspreekuren bieden hulp bij:

 • belastingaangifte doen
 • toeslagen aanvragen
 • aanvulling op inkomen aanvragen
 • kwijtschelding aanvragen
 • overige vragen over belastingzaken

Zelf belastingzaken regelen in de bibliotheek

Wil je zelf belastingaangifte doen of een toeslag aanvragen? Hiervoor kan je gebruikmaken van de gratis faciliteiten in alle bibliotheken, zoals computers die beschikbaar zijn om zelfstandig aan de slag te gaan. Deze service is ook gratis als je geen lid bent van de bibliotheek.

Ook goed om te weten:

1/2
 • Hulp bij belastingaangifte in de bibliotheek

  Iedereen die hulp bij zijn belastingaangifte nodig heeft, is welkom in de bibliotheek!

  In dit fimpje zie je wat we doen.

 • Digisterker: Leren omgaan met de digitale overheid

  Tijdens de cursus  van Digisterker ga je zelf aan de slag met oefeningen. Je leert bijvoorbeeld hoe je inlogt met je DigiD, hoe je een uitkering aanvraagt, hoe je je rijbewijs verlengt en hoe de ‘MijnOverheid-omgeving’ werkt. Bij de cursus hoort een werkboek dat is afgestemd op de situatie per gemeente. Het is daarom raadzaam om de cursus bij de bibliotheek in jouw gemeente te volgen. Aan het einde van de cursus is er geen examen, maar je kunt wel een certificaat verdienen.

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA