Gronings bibliotheekconcept

Gronings bibliotheekconcept Bibliotheek HarenOm aan de wensen en eisen van bibliotheekbezoekers te blijven voldoen heeft Biblionet Groningen een bibliotheekconcept voor de fysieke vestigingen ontwikkeld. Inrichting en in store communicatie; processen, personeel en organisatie; collectie, assortiment en service: het is allemaal onder de loep genomen en aangepast aan de behoeften van de moderne bibliotheekgebruiker. We passen hierbij inzichten uit de retailmarketing toe om onze doelstellingen op het gebied van bezoekers, verblijf, leden en uitleningen te realiseren.

Samen met branding- en desingbureau SVT is een 2D- en 3D-concept ontworpen dat voor het eerst te zien was in Bibliotheek Haren. Met Van Keulen Interieurbouw / Biebsystemen zijn 2 nieuwe kastensystemen ontwikkeld. Een stijlvol en flexibel systeem voor jongeren en volwassenen, en voor kinderen een speels blokkensysteem.

In totaal zijn er nu 18 Groningse bibliotheekvestigingen die in meer of mindere mate werken volgens het bibliotheekconcept: Bibliotheek Bedum, Grootegast, Haren, Harkstede, Leens, Loppersum, Middelstum, Midwolda, Musselkanaal, Noordbroek, Oude Pekela, Slochteren, Siddeburen, Stadskanaal, Ter Apel, Uithuizen, Winschoten en Winsum. In de loop van 2015 volgen nog een aantal vestigingen.

 Het bibliotheekconcept dat we hebben ontwikkeld, is overgedragen aan de branche. Het Gronings bibliotheekconcept kun je dus ook buiten de provincie tegenkomen.Bibliotheek Haren Gronings bibliotheekconcept