Groep 6: Boekpraatjes

Praten over boeken en er een podcast over maken voor andere kinderen. Dat is Boekpraatjes, een programma voor de kinderen uit groep 6 waarbij we leesbevordering, de boekenkring en digitale vaardigheden aan elkaar koppelen op een superleuke, interactieve manier. Met Boekpraatjes leren kinderen praten over boeken. Dit doen ze via een nieuw medium: de podcast.

Boekpraatjes in de klas

Het programma bestaat uit twee bezoeken in de klas. Tijdens het eerste bezoek worden het programma en de opdracht geïntroduceerd. Vervolgens gaan de kinderen in kleine groepjes aan de slag. Ze gaan boeken lezen, praten over verhalen én ze gaan relevante informatie verzamelen. Zo bereiden ze hun eigen podcastgesprekje voor. Tijdens het tweede bezoek wordt de podcast opgenomen door de leesconsulent van de bibliotheek. Zo maken we samen een boekenpodcast voor én door kinderen.
 
Luister via deze afspeellijst de Boekpraatjes van schooljaar 2020-2021 terug.

Boekenkring

Aan de slag met de boekenkring! Aan de hand van korte activiteiten worden kinderen uitgedaagd om met een andere blik naar boeken te kijken. Biblionet Groningen heeft 20 werkvormen voor de boekenkring uitgewerkt in handige video’s. Bekijk deze via biblionetgroningen.nl/leesclub 

Boekpraatjes in vogelvlucht

Voor wie: groep 6
Periode: in overleg
Duur: 2 bezoeken (30 en 90 minuten)
Locatie: op school
Kerndoelen PO: 1, 2, 3, 9, 54, 57, 58
Mediawijsheidscompetenties: G1
Leerdoelenmatrix: De Bibliotheek op school 1, 2, 3, 4
 

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie en de aanmelding kun je terecht bij je contactpersoon van de bibliotheek.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA