Groep 5: Scoor een Boek!

Scoren kun je overal! Daarom combineert Scoor een Boek! lezen met sport. Tijdens dit sportieve leesproject gaan de kinderen uit groep 5 op school én thuis boeken lezen. Daarin worden ze aangemoedigd door Bart van Hintum, voetballer van FC Groningen. In 2021 gaan we de opzet van het programma wat vernieuwen.

Scoor de leukste boeken!

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen net zo belangrijk als bewegen. En als ze er plezier in hebben, gaat het lezen extra hard. Tijdens ‘Scoor een Boek!’ houdt elke klas op een poster bij hoeveel boeken er worden gelezen. Het programma wordt in maart digitaal afgetrapt. Bart van Hintum, speler van  FC Groningen, moedigt de leerlingen aan om met hem mee te doen en hun skills te trainen.
In dit sportieve leesprogramma ‘scoren’ de leerlingen de leukste boeken. Zo ontdekken ze ook het plezier in lezen.

Thuiseditie: scoren met het gezin

Ga de strijd aan. In de klas én thuis! Speel het razendsnelle bordspel Blessuretijd, lees de leukste puzzelverhalen of speel een wedstrijd met de buurt. In de Scoor een Boek! Thuiseditie doet het hele gezin mee. Gezinnen kunnen zich gratis aanmelden op www.scoorthuis.nl. Met de klascode, die ze van de leerkracht krijgen, koppelen ze hun team aan de klas. Voor elke opdracht die gezinnen uitvoeren, scoren ze zo punten voor de groep. De klas met de meeste punten, maakt kans op mooie prijzen.

De opdrachten in de Thuiseditie zijn gericht op samen lezen, spelen met taal en bewegen. Deelname aan de Thuiseditie draagt dan ook bij aan een taalrijke thuisomgeving.

De Scoor een Boek! Thuiseditie wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit het leesbevorderingsprogramma de Bibliotheek op school, in opdracht van Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA