Groep 5: Scoor een Boek!

Scoren kun je overal! Daarom combineert Scoor een Boek! lezen met sport. Tijdens dit sportieve leesprogramma gaan de kinderen uit groep 5 op school én thuis boeken lezen. Daarin worden ze aangemoedigd door een voetballer van FC Groningen. In 2022 gaan we de opzet van het programma verder doorontwikkelen. 

Scoor de leukste boeken!

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen net zo belangrijk als bewegen. En als ze er plezier in hebben, gaat het lezen extra hard. Scoor een Boek! wordt in maart afgetrapt in de klas. In dit sportieve leesprogramma ‘scoren’ de leerlingen de leukste boeken en ontdekken ze samen het plezier in lezen. Een speler van  FC Groningen moedigt de leerlingen aan om met hem mee te doen en hun skills te trainen.

Thuiseditie: scoren met het gezin

Ga de strijd aan. In de klas én thuis! Speel het razendsnelle bordspel Blessuretijd, lees de leukste puzzelverhalen of speel een wedstrijd met de buurt. In de Scoor een Boek! Thuiseditie doet ook dit seizoen weer het hele gezin mee. Gezinnen kunnen zich gratis aanmelden op www.scoorthuis.nl. Voor elke opdracht die gezinnen uitvoeren, scoren ze zo punten voor de groep. De klas met de meeste punten, maakt kans op mooie prijzen.

De opdrachten in de Thuiseditie zijn gericht op samen lezen, spelen met taal en bewegen. Deelname aan de Thuiseditie draagt dan ook bij aan een taalrijke thuisomgeving.

Resultaten 2021

In 2021 deden 13 voetbalclubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie mee aan Scoor een Boek!. In de klas werden maar liefst 74.191 boeken gelezen en ook de thuiseditie leverde mooie cijfers op. Zo zorgde de 3 puzzelverhalen voor meer dan 22.851 leesminuten en rondde de 2.248 gezinnen de opdrachten 16.828 keer af.

Scoor een Boek! in vogelvlucht

Voor wie: groep 5 
Periode: maart - mei 2022
Duur: 2 bezoeken in de klas  + afsluiting
Locatie: op school
Kerndoelen PO: 1, 2, 3, 9, 54, 57, 58
Mediawijsheidscompetenties: G1
Leerdoelenmatrix: De Bibliotheek op school 1, 2, 3, 4

 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA