Groep 5 & 6: Scoor een Boek!

Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want scoren kun je overal! De kinderen gaan tijdens dit sportieve leesproject boeken lezen. Een voetballer van FC Groningen moedigt ze daarbij aan. Het project wordt afgesloten met een sportieve activiteit.

Scoor de leukste boeken! 

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen net zo belangrijk als bewegen. En als ze er plezier in hebben, gaat het lezen extra hard.

In februari trapt een voetballer van FC Groningen het project af. Elke groep houdt in de klas op een poster bij hoeveel boeken er zijn gelezen. In de klas wordt er gesproken over de gelezen boeken: maak een Basisopstelling van de 11 mooiste boeken of geef een voorzet en deel een leestip met een ander. Tijdens Scoor een Boek! scoren de leerlingen tientallen boeken en ontdekken ze het plezier in lezen.

Thuiseditie met het gezin

Naast de Schooleditie kent Scoor een Boek! ook een digitale Thuiseditie. Via de website www.scoorthuis.nl kunnen gezinnen 5 weken lang de leukste opdrachten doen. Het doel van de Thuiseditie is om in 5 weken tijd alle gouden ballen te ‘scoren’. De opdrachten zijn gericht op samen lezen en bewegen. In 2019 deden 620 Groningse gezinnen mee aan de eerste editie.

Scoor een boek! in vogelvlucht

  • Voor wie: groep 5 en 6
  • Periode: februari t/m april 2020
  • Duur: 30 minuten (2 bezoeken in de klas) + afsluiting
  • Locatie: op school
  • Kerndoelen PO: 1239545758
  • Mediawijsheidcompetenties: G1
  • Leerdoelenmatrix: De Bibliotheek op school 1, 2, 3, 4

Ervaring

Scoor een Boek! wordt georganiseerd in samenwerking met het Forum Groningen en Biblionet Drenthe. In het schooljaar 2018-2019 deden er maar liefst 5989 Groningse en Drentse leerlingen mee aan Scoor een Boek!.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie en de aanmelding kun je terecht bij je contactpersoon van de bibliotheek. Of kijk op de pagina van Scoor een Boek

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA