Groep 5 & 6: Op bezoek bij Dash & Dot

Ga je mee op ontdekking met Dash & Dot? Deze schattige robotjes zijn dol op verhalen. Samen met Dash & Dot gaan de leerlingen verhalen verzinnen, boeken ontdekken en robots programmeren. Spelenderwijs ontdekken de kinderen wat er nog meer te doen is in de bibliotheek.

Spelenderwijs leren programmeren

Robots alleen voor nerds? Vroeger misschien, maar het zal niet lang meer duren voordat iedereen zal samenwerken met robots. Met programmeren leer je de taal spreken van de robots én probleemoplossend denken: 'computational thinking'. Net als met elke taal is het slim daar vroeg mee te beginnen. Met de robotjes Dash en Dot leren kinderen de basisprincipes van programmeren.

In dit programma krijgen kinderen opdrachten om Dash de robot te programmeren. Moet hij naar links, naar rechts of iets heel anders? Dash doet alles wat je zegt! In groepjes bedenken de kinderen creatieve oplossingen voor allerlei uitdagingen. 

Op bezoek bij Dash & Dot in vogelvlucht

Ervaring

Vorig schooljaar stonden Dash en Dot voor het eerst in ons aanbod. 123 groepen met in totaal 2.501 leerlingen hebben toen kennisgemaakt met deze leuke robots én met programmeren.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden, kun je terecht bij je contactpersoon van de bibliotheek.

Delen

X
Wachtwoord vergeten?