Groep 4 t/m 8: De Leesclub

Maak jouw groep lid van De Leesclub! Met dit programma ga je gedurende het schooljaar aan de slag met leuke boekenactiviteiten. Leesboeken, stripverhalen, informatieve boeken, gedichten: alles komt in De Leesclub aan bod. Plezier in lezen, verhalen en taal en het ontdekken van de eigen smaak staan centraal.

Kijk eens anders naar een boek

Tijdens De Leesclub gaan de kinderen op allerlei manieren aan de slag met boeken. Ze ontdekken nieuwe titels en genres. Aan de hand van allerlei activiteiten worden ze uitgedaagd om met een andere blik naar boeken en lezen te kijken. Een boekendans uitvoeren, een ode brengen aan een boek, boeiende beginzinnen lezen of een speeddate met nieuwe boeken: met de Leesclub komen boeken tot leven!

Drie bezoeken in de klas

De Leesclub wordt komend schooljaar vernieuwd. Drie keer per jaar komt een medewerker van de bibliotheek in de klas om een nieuw thema af te trappen. De klas krijgt een video te zien en gezamenlijk doen we een boekenkringactiviteit. Aansluitend kun je zelfstandig nog aan de slag met de lesbrief.

Gratis boeken voor groep 7 en 8

De Leesclub start voor groep 7 en 8 met Nederland Leest Junior. Dit jaar staat deze bibliotheekcampagne in het teken van duurzaamheid. Tijdens De Leesclub wordt aandacht besteed aan het boek Borealis van Marloes Morshuis. Tevens ontvangt de groep enkele exemplaren voor de leerlingen.

De Leesclub in vogelvlucht

  • Voor wie: groep 4, 5, 6, 7 en 8
  • Periode: aftrap in september 2019; gedurende het schooljaar
  • Duur: 3 bezoeken van 20-30 minuten
  • Locatie: in de klas
  • Kosten: gratis
  • Kerndoelen PO: 123459125455
  • Mediawijsheidcompetenties: G1, G2, C1, C2, S1
  • Leerdoelenmatrix: De Bibliotheek op school 1, 2, 3, 4

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie en de aanmelding kun je terecht bij je contactpersoon van de bibliotheek.

 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA