Kom in beweging en haal het beste uit jezelf.

30 Dagen Fit met de Bieb!

30 Dagen Fit met de Bieb!

Braintrainers, sit-ups en eiwitsmoothies: in maart organiseert Biblionet Groningen ’30 Dagen Fit met de Bieb’. ‘Gezond leven’ betekent niet meteen vijf dagen per week afzien in de sportschool en het volgen van een koolhydraatarm en glutenvrij dieet. Kleine veranderingen in je leefstijl kunnen al een grote impact hebben. Elke dag een klein doel behalen helpt je beter op weg dan streven naar één groot, onrealistisch doel. Daarom organiseren wij van 2 tot en met 31 maart allemaal kleine, gezonde uitdagingen om jou te helpen bij het maken van een stap in de goede richting! 

Goed bezig!

Lichamelijke en mentale gezondheid staan deze maand centraal! En in de bibliotheken is er van alles te beleven. Zo worden er in verschillende vestigingen bijvoorbeeld breinbreker bootcamps, e-Sportstoernooien georganiseerd en kun je je eigen stappenteller bouwen. Ook worden er verschillende posters verspreid over de bibliotheken, met daarop een kleine opdracht die bezoekers in hun eigen tijd kunnen uitvoeren. Doe je mee? 

Voetbal en boeken...? 

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren Biblionet Groningen, Biblionet Drenthe en Forum Groningen samen met FC Groningen in de Maatschappij een uniek jaarlijks terugkerend leesproject uit voor kinderen van groep 5 en 6: Scoor een Boek!. De komende weken gaan verschillende basisscholen, die ook meedoen aan de Bibliotheek op school, de komende weken flink ‘scoren’. Zo'n 6.500 leerlingen gaan zo veel mogelijk boeken lezen. En dat doen ze natuurlijk niet alleen. Via videoboodschappen worden de kinderen aangemoedigd door FC Groningen-speler Mike te Wierik. In mei sluiten de leerlingen het project sportief af op het voetbalveld. 

Winactie: win een draadloze JBL-koptelefoon

Ook organiseert Biblionet Groningen online, in het kader van in beweging blijven, een heel mooie winactie: we gaan vier keer een draadloze JBL-koptelefoon weggeven. Zo kun jij altijd en overal naar de leukste en mooiste luisterboeken luisteren uit onze Luisterbieb! Gaaf toch? Houd daarom onze Facebookpagina en Instagramfeed in de gaten om te zien hoe jij eentje kunt bemachtigen. 

 

Recensies

1/3
 • Recept: Ontbijtsmoothie met banaan en pindakaas

  Gezond ontbijten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Begin je dag goed met deze gezonde en voedzame smoothie!

  Je hebt nodig:

  • Blender
  • 150 ml melk (of een melkvervanger)
  • 1 el pindakaas
  • 1 banaan
  • 1 tlpl cacao
  • 50 gr havermout


  Mix eerst de havermout in de blender tot het een poederachtige substantie heeft. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en mix het een paar seconden tot de smoothie glad is.

 • Doe gezond, lees een boek!

  Boeken vergroten je intelligentie
  Een kinderboek leert kinderen 50% meer woorden dan het gemiddelde televisieprogramma. Dit vergroot niet alleen de woordenschat, maar ook de intelligentie van het kind!

  Brain boost!
  Boeken houden je brein in topconditie: regelmatig lezen verbetert het geheugen en kan mentale aftakeling terugdringen met wel 32%

  Lezen verkleint de kans op Alzheimer 
  Mensen die hun brein actief houden met activiteiten zoals lezen, schaken en puzzelen hebben 2,5 minder kan om Alzheimer te ontwikkelen. Breintraining helpt, omdat inactiviteit van de hersenen wordt gezien als een vroege indicator vand e ziekte. 

  Relax!
  Lezen werkt goed tegen stress. Het helpt je om de zorgen van alledag te vergeten en je te wanen in een nog onontdekte wereld. Uit onderzoek bleek dat lezen je stress met wel 68% kan verminderen. 

  Zzzzz....
  Iedereen heeft voldoende slaap nodig. Ja, jij dus ook! Ruil daarom 's avonds je telefoon in voor een goed boek. Het licht van je telefoonscherm remt namelijk de aanmaak van melatonine in je lichaam. En laat je dat stofje nu net nodig hebben om lekker te kunnen slapen. Mensen die lezen voor het slapengaan in plaats van video's kijken op hun telefoon, slapen daarom beter. Welterusten! 

 • Zoek de 7 verschillen!

  Braintrainer! Er zitten een paar verschillen in de twee plaatjes... Kun jij ze spotten?

  Klik hier om de afbeelding te vergroten.

X
Image CAPTCHA