E-books lenen

Hoe kan ik e-books lenen?

Voor het lenen van e-books maak je een account aan op de landelijke website Online bibliotheek. Nadat je je account hebt geactiveerd, kun je inloggen met je e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord. Vervolgens kun je e-books lenen. Als je de e-books wilt lezen op een tablet of smartphone dan heb je de lees-app de Bibliotheek nodig. Alle informatie over het lenen van e-books van de bibliotheek vind je hier.

Voor bibliotheekleden is het lenen van e-books inbegrepen in het abonnement. Je hoeft er dus niks voor te betalen. De leentijd voor e-books is 3 weken. Inleveren hoeft niet; een e-book verdwijnt na 3 weken vanzelf van je online boekenplank.

Hoeveel e-books kan ik lenen?

Met het bibliotheekabonnement kunnen volwassenen maximaal 10 e-books tegelijk lenen. Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen 10 e-books tegelijk uit de jeugdcollectie en uit de selectie ‘lezen voor de lijst 12-15 jaar’ lenen plus 6 e-books per jaar uit de rest van de collectie.

Wat is de leentijd voor e-books?

De leentijd voor e-books is 3 weken. Inleveren hoeft niet; een e-book verdwijnt na 3 weken vanzelf van je online boekenplank. Je kunt het daarna nog een keer lenen als je wilt. In je account vind je een overzicht van eerder gelezen titels. Door op een titel te klikken, kun je een e-book makkelijk nog een keer lenen.

Het aanmaken van een e-books account lukt niet. Hoe kan dit?

Als het niet lukt om op Online bibliotheek een account aan te maken, dan kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn:

  • Heb je 2 bibliotheekpassen? Je kunt alleen met het originele lenersnummer een e-book account aanmaken. Je vindt dit lenersnummer bij Mijn gegevens.
  • Heb je het abonnementsgeld nog niet betaald? Het kan zijn dat er nog een openstaand bedrag is, bijvoorbeeld het abonnementsgeld. Dit moet eerst betaald worden voordat je een e-books account kunt aanmaken.
  • Ben je net online lid geworden? Het kan soms even duren voordat je inschrijving is verwerkt en de online bibliotheek je herkent als bibliotheeklid. Probeer het later nog een keer.

Neem contact op met de Klantenservice als het nog niet lukt om een account aan te maken.

Het lukt niet om een e-book te lenen of te lezen. Wat moet ik doen?

Op de website van de online Bibliotheek vind je veel vragen en antwoorden over e-books. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de Klantenservice.

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA