Het bibliotheekabonnement

Hoe kan ik lid worden?

Wat fijn dat je lid wilt worden! Je kunt je online aanmelden. Of kom langs bij de bibliotheek bij jou in de buurt.

Hoeveel kan ik lenen?

Als bibliotheeklid kun je maximaal 25 titels tegelijk lenen. Je kunt daarbij kiezen uit allerlei soorten materialen zoals boeken, dvd’s, games, luisterboeken en tijdschriften. Daarnaast kun je 10 e-books tegelijk lenen.  

Hoe lang kan ik lenen?

Alle soorten materialen leen je voor 4 weken. Na 4 weken krijg je van ons een e-mail dat de leentijd afloopt. Ben je dan nog niet helemaal uitgelezen? Geen probleem. We werken niet met boetes en het is niet erg om de geleende titels nog wat langer te houden. Als je de materialen 2 maanden thuis hebt dan krijg je een herinnering per e-mail dat het tijd wordt om in te leveren. Als we ze daarna niet binnen 2 weken terug hebben dan kun je even niets nieuws lenen of reserveren, tot je alles hebt ingeleverd.

E-books leen je voor 3 weken. Daarna verdwijnen ze automatisch van je online boekenplank. Je kunt ze altijd nog een keer lenen.

Komen boeken nog wel terug als er geen boetes berekend worden?

Ja, de meeste mensen brengen de geleende materialen gewoon op tijd terug.

Alle soorten materialen kun je voor 4 weken lenen. Na 4 weken krijg je van ons een e-mail dat de leentijd afloopt. Het boek nog niet helemaal uitgelezen? Geen probleem. We werken niet met boetes en het is niet erg om de geleende titel(s) nog wat langer te houden. Als je de materialen 2 maanden thuis hebt, dan volgt er een herinnering per e-mail waarin staat dat het tijd is om in te leveren. Als we de materialen daarna niet binnen 2 weken terug hebben dan kan je even niets nieuws lenen of reserveren, tot de titel(s) zijn ingeleverd.

Mochten de boeken dan nog steeds niet terug komen, dan gaan wij er van uit dat je de materialen graag wil houden. Wij sturen dan een rekening om vervangende materialen aan te kunnen schaffen. Zo blijft er in de bibliotheek altijd genoeg te kiezen voor iedereen.  

Wat moet ik doen als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Laat de bibliotheekpas zo snel mogelijk blokkeren. Dit kan in de bibliotheek of via de Klantenservice. In de bibliotheek kun je een nieuwe bibliotheekpas aanvragen; een nieuw pasje kost €4,-.

Boeken verlengen hoeft niet meer. Lees hier waarom!

Omdat we geen boetes berekenen, is verlengen overbodig. Je kunt alles 4 weken lenen en als je uitgelezen bent, breng je het weer terug. Om je eraan te herinneren dat het tijd is om de boeken weer terug te brengen, sturen we je een e-mail als de leentijd afloopt.

De collectie van de bibliotheek is niet oneindig groot en we willen graag dat elk bibliotheeklid voldoende keus heeft. Daarom verwachten we dat iedereen de geleende materialen binnen een redelijke termijn terugbrengt. Daar hebben we met z’n allen belang bij. Als iemand anders zijn/haar boeken ook weer op tijd terugbrengt, dan kun jij dat boek immers zelf ook weer lenen. Zo blijft de collectie veel beter in balans en is er altijd genoeg te kiezen voor iedereen.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Wil je het abonnement op de bibliotheek beëindigen? Dat vinden wij uiteraard heel jammer. Je kunt je lidmaatschap stopzetten in de bibliotheek of via het contactformulier op onze website. Je kunt ook onze Klantenservice bellen om te laten weten dat je het abonnement niet wilt verlengen. Houd dan je lenersnummer bij de hand, deze vind je op je bibliotheekpas. Ben je korter dan een jaar lid, dan wordt je abonnement op zijn vroegst aan het eind van die eerste abonnementsperiode stop gezet. Als je al minimaal een jaar lid bent, dan stopt je abonnement vanaf de eerste dag van de volgende maand. Let op: je abonnement wordt pas beëindigd als je alle materialen hebt teruggebracht en als eventuele openstaande bedragen zijn voldaan. Zie ook het bibliotheekreglement.

Wat kost het bibliotheekabonnement?

Het abonnement is tot 18 jaar gratis. Vanaf 18 jaar kost het bibliotheekabonnement €4,75 per maand of €57,- per jaar. Bij het abonnement zit alles inbegrepen waaronder het lenen van e-books. En aan boetes voor later inleveren doen we niet. Lees meer informatie over het bibliotheekabonnement.

Waar kan ik lenen en terugbrengen?

Als je lid bent van Biblionet Groningen dan kun je lenen en terugbrengen in al onze vestigingen in de provincie Groningen. Ook kun je terecht bij de bibliotheken van het Forum Groningen in de stad Groningen. Neem altijd je bibliotheekpas mee naar de bibliotheek. In verband met de nieuwe privacywet, is het alleen mogelijk om materialen zoals boeken, dvd's, games, luisterboeken en tijdschriften te lenen op vertoon van je bibliotheekpas.

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA