E-books

Als bibliotheeklid kun je gratis e-books lenen van de bibliotheek. Je kunt kiezen uit ongeveer 10.000 e-books, waaronder thrillers, romans, informatieve boeken en kinderboeken. De leentijd voor e-books is 3 weken. Inleveren hoeft niet; een e-book verdwijnt na 3 weken vanzelf van je online boekenplank. Je kunt maximaal 10 e-books tegelijk lenen.

E-books lenen in 5 stappen

  1. Ga naar bibliotheek.nl/ebooks en maak hier een account aan. Hiervoor heb je het lenersnummer dat op je bibliotheekpas staat nodig. Bij een tweede pas gebruik je het lenersnummer van de eerste pashouder. Niet zeker welk nummer dit is? Log dan in op ‘Mijn account’ en kijk bij ‘Mijn gegevens’.
  2. Na activatie kun je inloggen met je e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord.
  3. Kies een e-book dat je wilt lezen.
  4. Geef aan hoe je het e-book wilt lezen door een 'formaat' te kiezen. Dit is afhankelijk van je apparaat, zoals een e-reader, tablet, smartphone, pc of laptop. Bekijk eventueel het stappenplan per formaat.
  5. Plaats het e-book op je online boekenplank door op 'Bestel e-book' te klikken. In je account vind je ook een overzicht van eerder gelezen titels. Door op een titel te klikken, kun je een e-book makkelijk nog een keer lenen.

Vragen over e-books?

Neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

 

 

X
Wachtwoord vergeten?