E-books eregalerij

Sommige Nederlandse literatuur is met recht een klassiek meesterwerk. Bijvoorbeeld de 'Camera Obscura' van Nicolaas Beets en 'Max Havelaar' van Multatuli. In de e-books eregalerij vind je een selectie van bekende Nederlandse schrijvers en hun bekendste boek. Naast te downloaden e-books vind je in de eregalerij achtergrondinformatie over de schrijver en zijn werk. De e-books eregalerij is gratis voor zowel leden als niet-leden van de bibliotheek.

Lees Nederlandse meesterwerken

De boeken in de e-books eregalerij zijn allemaal meesterwerken van schrijvers uit Het Pantheon van de Nederlandse literatuur. Dit is een vaste tentoonstelling in het Letterkundig Museum. De tentoonstelling toont hoogtepunten uit 1.000 jaar Nederlandstalige literatuur. Op dit moment hebben 26 van de 100 Pantheon schrijvers een plek gekregen in de eregalerij. Je kunt van elke schrijver een rechtenvrij e-book downloaden. Meestal is dit een bekende titel, bijvoorbeeld 'Max Havelaar' van Multatuli. Bij de boeken vind je uitgebreide dossiers over het leven van de schrijver en de invloed die hij of zij heeft gehad op de Nederlandse literatuur.

Meer e-books lezen?

Naast de e-books eregalerij kun je als bibliotheeklid ook kiezen uit meer dan 15.000 e-books om te lenen en te lezen op je smartphone, tablet of e-reader. 

Vragen over de e-books eregalerij?

Neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA