Digisterker

Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet: denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uitkering of het verlengen van je rijbewijs. Best lastig als je nog niet zo handig bent met internet. Met de cursus Digisterker leer je zelfstandig gebruikmaken van de elektronische service van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. De cursus bestaat uit vier lessen van 2,5 uur. Onder aan de pagina is te vinden waar en wanneer je deel kunt nemen aan Digisterker.

Oefenen met aanvragen en regelen

Tijdens de cursus ga je zelf aan de slag met oefeningen. Je leert bijvoorbeeld hoe je inlogt met je DigiD, hoe je een uitkering aanvraagt, hoe je je rijbewijs verlengt en hoe de ‘MijnOverheid-omgeving’ werkt. Bij de cursus hoort een werkboek dat is afgestemd op de situatie per gemeente. Het is daarom raadzaam om de cursus bij de bibliotheek in jouw gemeente te volgen. Aan het einde van de cursus is er geen examen, maar je kunt wel een certificaat verdienen. Digisterker is niet voor echte beginners. De eerste stappen met de computer en het internet leer je met de cursus Klik & Tik.

Digisterker door doen

Er vinden tijdelijk geen cursussen plaats in de bibliotheek, daarom kun je nu ook thuis alvast oefenen met Digisterker door doen. Op deze website vind je modules in de vorm van e-books (pdf). Ook is er een online oefenomgeving. Kom meer te weten over onderwerpen als DigiD, Mijn Overheid, aanvragen bij de eigen gemeente, Mijn Toeslagen, Thuisarts.nl, Donorregister en meer.

Vragen over Digisterker?

Neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

Aanmelden

Je kunt je in de bibliotheek of via onderstaand formulier aanmelden voor de cursus. Na aanmelding krijg je een bevestiging van jouw inschrijving en informatie over wanneer je de cursus kunt gaan volgen.

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA