Digisterker

De communicatie met de overheid verloopt steeds meer via internet. Van het aanvragen van een parkeervergunning en het verlengen van een ID-kaart tot het invullen van een belastingaangifte. Best lastig als je nog niet zo handig bent met internet, maar het wél zelf wilt doen. Daarom organiseren wij de gratis cursus Digisterker, een cursus om te leren werken met de elektronische overheid. De cursus wordt aangeboden in de bibliotheken Delfzijl, Grootegast, Hoogezand Stadskanaal, Uithuizen en Winschoten. Later in het jaar volgen nog zestien bibliotheken waar je de cursus kan volgen. Digisterker is niet geschikt voor echte beginners. Voor mensen die de eerste beginselen willen leren van het werken met de computer en het internet, hebben we de cursus Klik & Tik.

Wat leer je?

Tijdens de cursus leer je zelfstandig gebruik te maken van de elektronische dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. Je leert onder andere hoe je een DigiD aanvraagt, waar je informatie vindt en hoe je zaken met de overheid regelt. Ook krijg je te zien wat de overheid al over je weet, zoals de opbouw van de AOW.

Cursusdetails

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2,5 uur. In de cursus ga je zelf aan de slag met oefeningen. Bij de cursus hoort een werkboek, waarin de voorbeelden stap voor stap worden uitgelegd. Er is geen examen, maar met het doen van de oefeningen in het werkboek kun je wel een certificaat verdienen. De cursus is gratis en is bedoeld voor iedereen die zelf zijn zaken met de overheid digitaal willen kunnen regelen. Voor deze cursus is het wel nodig dat je enige ervaring hebt met computers en internet.

Het werkboek dat je gebruikt tijdens Digisterker is afgestemd op de situatie per gemeente. Daarom is het belangrijk dat je de cursus volgt bij de bibliotheek in jouw gemeente.

Mail voor meer informatie naar: digisterker@biblionetgroningen.nl.

Aanmelden

Je kunt je via het onderstaande formulier aanmelden voor de cursus. Na aanmelding krijg je een bevestiging van jouw inschrijving en informatie over wanneer je de cursus kunt gaan volgen.

Alle velden met een * zijn verplicht.

X
Wachtwoord vergeten?