De Schoolschrijver

In verband met COVID-19 kan deze activiteit tijdelijk niet doorgaan. Ontdek hier ons digitale aanbod.

De Schoolschrijver zet de beste en leukste kinderboekenauteurs in om leerlingen op basisscholen taalsterk te maken en daarmee klaar te stomen voor de toekomst. De auteurs, ofwel de ‘Schoolschrijvers’, verbinden zich vanaf 20 januari een half jaar lang aan een geselecteerde basisschool waar ze door middel van verschillende interactieve lessen, workshops en cursussen kinderen weer enthousiast maken voor lezen en creatief schrijven. In de provincie Groningen werden vijf basisscholen geselecteerd om deel te nemen. Zij zullen door Biblionet Groningen worden begeleid onder de programmalijn 'Taal als Basis'. Slechts een aantal scholen kunnen worden geselecteerd om deel te nemen aan dit unieke project. 

Laaggeletterdheid op jonge leeftijd voorkomen

Ongeveer 25 procent van de scholieren verlaat de bassischool met een taalachterstand. Daarmee lopen ze risico om op latere leeftijd laaggeletterd te worden. Om dit te voorkomen, is het traject van stichting De Schoolschrijver in het leven geroepen. En met succes: zo’n 94 procent van de leerkrachten constateert dat leerlingen meer plezier hebben in lezen dankzij het programma. Bovendien zien ze een vergroting van schrijfvaardigheid, taalkennis, probleemoplossend vermogen en zelfvertrouwen.

De Schoolschrijvers 

De Schoolschrijvers van 2020 zijn Gonneke Huizing, Pieter Koolwijk, Corien Oranje, Fabien van der Ham en Annejoke Smids. Zij zullen zich een half schooljaar lang inzetten om basisschoolkinderen weer enthousiast te maken voor taal. 

Vragen over De Schoolschrijver?

Heb je vragen over De Schoolschrijver? Voor meer informatie kun je terecht op de website van De Schoolschrijver of stel je vraag aan onze klantenservice

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA