De Schoolschrijver

De Schoolschrijver zet de beste en leukste kinderboekenauteurs in om leerlingen op basisscholen taalsterk te maken. Zo stomen we ze klaar voor de toekomst. De auteurs, de Schoolschrijvers, verbinden zich een half jaar lang aan een geselecteerde basisschool. Ze maken de kinderen enthousiast door middel van interactieve lessen en workshops.

De basisscholen die in de provincie Groningen geselecteerd zijn om deel te nemen, worden door Biblionet Groningen begeleid. Er worden elk jaar slechts een paar scholen geselecteerd om deel te nemen aan dit unieke project. 

Laaggeletterdheid op jonge leeftijd voorkomen

Ongeveer 25 procent van de kinderen verlaat de bassischool met een taalachterstand. Daarmee lopen ze risico om op latere leeftijd laaggeletterd te worden. Stichting De Schoolschrijver wil dat voorkomen. En met succes: zo’n 94 procent van de leerkrachten constateert dat leerlingen meer plezier hebben in lezen dankzij het programma van De Schoolschrijver. Bovendien zien ze een vergroting van schrijfvaardigheid, taalkennis, probleemoplossend vermogen en zelfvertrouwen.

De Schoolschrijvers 

De Schoolschrijvers van 2021 zijn Tjalda Hoogeveen, Pieter Koolwijk, Corien Oranje en Annejoke Smids. 

Vragen over De Schoolschrijver?

Heb je vragen over De Schoolschrijver? Voor meer informatie kun je terecht op de website van De Schoolschrijver of stel je vraag aan onze klantenservice

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA