Voorlezen maakt je leuker!

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen

Voorlezen; doe jij het al? Zo niet; nu is een goed moment om te beginnen! Voorlezen is niet alleen heel goed voor de (taal)ontwikkeling van je kind, het is ook heel gezellig. De Nationale Voorleesdagen stimuleren voorlezen aan baby's, peuters en kleuters. Want voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het prikkelt hun fantasie en ontwikkelt hun taalgevoel. En bovendien is het heel leuk! De Nationale Voorleesdagen 2021 vinden plaats van woensdag 20 t/m zaterdag 30 januari.

De voordelen van voorlezen

Wist jij dat:

 • voorlezen de taalontwikkeling bevordert (nieuwe woorden, zinsopbouw)

 • je kind hierdoor leert luisteren en zich concentreren

 • de fantasie van je kind wordt geprikkeld

 • je kind veel leert over de wereld om hem of haar heen

 • het goed is voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind

 • je rust, veiligheid en exclusieve aandacht creëert

Onderzoek laat zien dat kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen, het beter doen op school. Ze zijn gemotiveerd om te leren lezen, ze zijn taalvaardiger en ze begrijpen teksten beter. Genoeg aanleiding dus!

Prentenboek van het jaar: Coco kan het!

Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

Coco kan het! is door bibliothecarissen gekozen tot Prentenboek van het Jaar. De Nationale Voorleesdagen 2021 staan volledig in het teken van dit boek, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen. 

Misschien interessant voor jou...

1/3
 • De Prentenboek Top 10 2021

  Als je de allerkleinsten gaat voorlezen, welk prentenboek kies je dan? Er is zo veel keuze! Daarom maakt een jury van jeugdbibliothecarissen ieder jaar een selectie voor je: de Prentenboek Top 10 2021. Dat is handig! De boeken worden niet alleen gekozen op basis van het verhaal en de illustraties. Ook aanknopingspunten voor interactie met je kindje en voor verwerking in hun spel spelen een belangrijke rol. 

  Benieuwd naar de Prentenboek Top 10 van 2021? Je vindt hem via deze link.

 • Knutselen met Loes Riphagen

  Ben je geïnspireerd door de mooie illustraties uit Coco kan het!? Met de Knutselpagina van Loes Riphagen kun je nu ook zelf aan de slag. Dus... Wordt het een vogel, poes, lieveheersbeestje, of toch een kleurplaat? 

  Klik hier om naar de Knutselpagina van Loes Riphagen te gaan.

 • Loes Riphagen leest voor uit Coco kan het!

  Schrijver en illustrator Loes Riphagen leest een stukje voor uit haar eigen boek Coco kan het!

  Het prentenboek is verkozen tot Prentenboek van het Jaar en gaat over het vogeltje Coco. Coco wil graag vliegen, maar durft niet zo goed. Zal ze haar angst overwinnen? 

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA