Cursus Leescoördinator

De leescoördinator vervult een belangrijke rol in het programma de Bibliotheek op school. Deze speciaal opgeleide leerkracht is de schakel tussen de basisschool en Biblionet Groningen. Bij het oprichten van een Bibliotheek op school is het opleiden van één of meerdere leescoördinatoren een vast onderdeel. Samen verbeteren we het onderwijs en moedigen we lezen aan, zowel op school als thuis.

Alle aspecten van leesbevordering

Voor de opleiding tot leescoördinator maken we gebruik van de cursus Open Boek. Tijdens de cursus komen verschillende onderwerpen aan de orde. Denk hierbij aan de relatie tussen begrijpend lezen, de verschillende genres in de jeugdliteratuur, leesbevordering en het organiseren van een boekenkring. Andere cursusonderdelen zijn het opstellen van een Lees- en Mediaplan en het motiveren van het schoolteam. De Cursus Leescoördinator is onderdeel van het landelijke programma de Bibliotheek op school. In onze provincie wordt al op meer dan 130 onderwijslocaties gewerkt met dit succesvolle programma.

Cursus najaar 2021 (volgeboekt)

De bijeenkomsten voor de cursus in het najaar 2021 zijn gepland op dinsdagmiddag 21 september, 5 oktober, 26 oktober, 16 november en 30 november van 16.00-19.00 uur in Bibliotheek Zuidhorn, Jellemaweg 3, 9801 CG Zuidhorn. Indien de bijeenkomsten niet in Zuidhorn gehouden kunnen worden vanwege COVID-19 maatregelen, dan wordt de training online gegeven.

Cursus voorjaar 2022

De bijeenkomsten voor de cursus in het voorjaar 2020 zijn gepland op woensdagmiddag 26 januari, 16 februari, 9 maart, 30 maart en 20 april van 15.00-18.00 uur bij Biblionet Drenthe (De Nieuwe Kolk), Weiersstraat 1, 9401 ET Assen. 

Studiebelasting en kosten

De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 50 uur. De kosten voor de cursus zijn € 450 inclusief btw en inclusief cursusmateriaal. De cursus is gratis voor leerkrachten van de scholen die werken met het programma De Bibliotheek op school of hier binnenkort mee starten.

Aanmelden

Factuurgegevens

Waar kunnen we de factuur naartoe sturen?

Bovenstaande ingevulde gegevens worden uitsluitend gebruikt voor cursusdoeleinden. Dit houdt in: het delen van de contactgegevens en het leesplan met de cursusleider en contactpersoon van Biblionet Groningen, het toesturen van huiswerkopdrachten en de facturen en het uitnodigen voor de certificaatuitreiking.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA