Breinbieb

De Breinbieb is een onderdeel van de bibliotheek waar je nuttige en leuke materialen vindt over het brein. Denk aan thema's als onthouden en vergeten, en ook dementie en mantelzorg.

Iedereen kan terecht in de Breinbieb om meer te leren over het geheugen. Wat is het en hoe werkt het? Hoe houd je het brein gezond? En wat als je geheugen je in de steek laat, zoals bij dementie?

Dementie

Dementie is één van de onderwerpen waarover in de Breinbieb van alles te vinden is. Mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere betrokkenen vinden op één plek in de bibliotheek geschikte materialen. Zo zijn er bijvoorbeeld boeken die herinneringen aan vroeger op kunnen roepen, boeken geschreven door lotgenoten en spellen om met elkaar te doen of te bekijken.

Materialen en activiteiten

In de Breinbieb vind je informatie in allerlei vormen. Bijvoorbeeld informatieve boeken, romans, dvd’s, folders, prentenboeken en spellen. Alle materialen kun je tijdens de openingstijden inkijken of lenen. Naast het aanbieden van materialen zorgen we, samen met partnerorganisaties, ook voor interessante activiteiten over het brein. Houd hiervoor onze agenda in de gaten.

Materiaal lenen? Word lid van de bibliotheek

Vragen over de Breinbieb?

De Breinbieb vind je in de volgende bibliotheken:

Spreek een medewerker aan in de bibliotheek of neem contact op met onze klantenservice.