Bronnen & databanken

Delpher

Via de database van Delpher kun je ruim 60 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften woord voor woord doorzoeken.

> Lees meer

Leesplein

Op zoek naar een leuk prentenboek of jeugdboek voor een bepaalde leeftijd? Op Leesplein vind je handige informatie over circa 18.000 kinderboeken.

> Lees meer

Literatuurplein

Op zoek naar een goed Nederlandstalig boek? Bijvoorbeeld literatuur bij het nieuws of een bepaald onderwerp? Op Literatuurplein vind je inspiratie.

> Lees meer

LiteRom

In de LiteRom vind je ruim een eeuw aan recensies van Nederlandse en Nederlandstalige boeken. De volledige tekst van de artikelen is doorzoekbaar.

> Lees meer

Muziekweb

In onze bibliotheken vind je (muziek-)dvd’s om te lenen. Cd's, lp's en dvd's die we niet in onze collectie hebben, kun je via Muziekweb lenen.

> Lees meer

Publiekwijzer

Doorzoek de collecties van 400 bibliotheken. Publiekwijzer is de meest complete bron voor het vinden van beschikbare bronnen in Nederlandse bibliotheken.

> Lees meer

Uittrekselbank

In de Uittrekselbank vind je duizenden uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur. De bank bevat bovendien vele auteursportretten.

> Lees meer

Werkstukken & Spreekbeurten

Op zoek naar informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? Speciaal voor kinderen van 8 t/m 14 jaar hebben we een website met honderden onderwerpen.

> Lees meer

Winkler Prins Encyclopedie

Of je nu kind, tiener of volwassene bent: in de Winkler Prins Encyclopedie zoek je op elk niveau naar informatie over de wereld om ons heen.

> Lees meer

X
Wachtwoord vergeten?