Als oudere moeite met spreken? De online logopedist helpt!

Voor wie is online logopedie bedoeld?

Logopedie is voor iedereen die spraak- en/of taalproblemen heeft. Ouderen krijgen vaak problemen met spreken en het begrijpen van taal na een beroerte, of als ze de ziekte van Parkinson/dementie krijgen. Niet goed kunnen communiceren heeft veel impact op de kwaliteit van leven. Zowel voor de persoon in kwestie als de mantelzorgers en familie. Online logopedie van TinyEYE helpt hierbij. De logopedist van TinyEYE maakt het oefenen leuk en gemakkelijk.

Vragen of eens uitproberen?
U bent van harte welkom om langs te komen bij de inloop van de Breinbieb op de donderdag van 10:00 - 11:30 uur. De vrijwilligers helpen u in contact te komen met logopediste Mila Rozema.
U kunt zelf donderdagsochtends ook bellen met Mila via 06 - 36 25 02 94.
Buiten het Breinbiebspreekuur kunt u voor informatie bellen met 0850 - 656 189.
Bekijk het filmpje van TinyEYE voor een impressie.

Hoe werkt een online behandeling?
Cliënt en logopedist kunnen elkaar zien via de webcam van de computer en elkaar horen via de koptelefoon. De digitale oefeningen die de cliënt krijgt, kan hij zelfstandig blijven oefenen. U heeft een computer, laptop of tablet nodig en een internetverbinding. U logt eenvoudig in en krijgt live contact via de webcam met één van onze logopedisten. U zit in de digitale omgeving van TinyEYE waar de logopedist de therapie en het oefenen leuk en gemakkelijk maakt, met behulp van digitale games op maat. De digitale oefeningen kunt u na afloop van de sessie altijd zelfstandig blijven oefenen. Overal en op elk gewenst tijdstip.

Niet goed bekend met de digitale wereld?
Dat geeft niets. Met een beetje hulp bij het inloggen, zien we dat veel ouderen het juist ontzettend leuk vinden om met behulp van digitale games te oefenen. Daarbij kan de logopedist voor de intakes ook een fysieke afspraak maken in de bibliotheek als u dat wenst.

Vergoeding
Online logopedie van TinyEYE wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit het basispakket. Wel moet u rekening houden met het eigen risico.

www.tinyeye.eu

 

Breinbieb

In de Breinbieb staat alle informatie over het brein bij elkaar. Van boeken tot spellen, voor jong en oud.

> Lees meer

Delen

X
Image CAPTCHA