Breinbieb

In verband met COVID-19 kan deze activiteit tijdelijk niet doorgaan. Ontdek hier ons digitale aanbod.

De Breinbieb is een nieuw onderdeel van de bibliotheek, een plek waar nuttige en leuke materialen over het brein te vinden zijn. Van het thema onthouden en vergeten tot het onderwerp dementie en mantelzorg. Iedereen kan hier terecht om meer te leren over het geheugen. Wat is het en hoe werkt het? Hoe houd je het brein gezond? En wat als je geheugen je in de steek laat, zoals bij dementie?

Dementie

Dementie is één van de onderwerpen waarover in de Breinbieb van alles te vinden is. Mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere betrokkenen vinden op één plek in de bibliotheek geschikte materialen. Zo zijn er bijvoorbeeld boeken die herinneringen aan vroeger op kunnen roepen, boeken geschreven door lotgenoten en spellen om met elkaar te doen of te bekijken.

Materialen en activiteiten

In de Breinbieb vind je informatie in allerlei vormen. Bijvoorbeeld informatieve boeken, romans, dvd’s, folders, prentenboeken en spellen. Alle materialen kun je tijdens de openingstijden inkijken of lenen. Naast het aanbieden van materialen zorgen we, samen met partnerorganisaties, ook voor interessante activiteiten over het brein. Houd de agenda onderaan deze pagina in de gaten.

Pilot

De Breinbieb is een pilot, mede mogelijk gemaakt door provincie Groningen. 

Vragen over Breinbieb?

Neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

 

Delen

X
Image CAPTCHA