BoekStart

Met BoekStart komen kinderen al vroeg met lezen in aanraking. Zo ontwikkelen ze een voorsprong waar ze hun hele leven plezier van hebben. Samen boekjes kijken, lezen en luisteren versterkt bovendien de band tussen ouder en kind. In de hele provincie Groningen mogen ouders van baby's het BoekStartkoffertje ophalen. Bovendien organiseren we regelmatig activiteiten voor kersverse ouders.

Samen boekjes lezen

Met je baby op schoot samen plaatjes kijken of een verhaaltje vertellen: voorlezen versterkt de band met je kindje. Bovendien zijn kinderen die als baby al zijn voorgelezen later beter in taal. Je kunt er dus niet vroeg genoeg mee beginnen. Met BoekStart moedigen we dat vroege beginnen met voorlezen en boekjes aan. Daarom krijgen alle ouders van baby’s in Groningen de BoekStartwaardebon. Hiermee kun je je baby gratis lid maken van de bibliotheek en het BoekStartkoffertje ophalen. In de bibliotheek zijn bovendien boekjes voor baby's te leen: de BoekStartcollectie. In veel vestigingen zijn activiteiten waarbij voorlezen aan kinderen tot 4 jaar oud centraal staat. Breng daarom snel een bezoek aan de bibliotheek met je baby of peuter, bijvoorbeeld tijdens het Ouder & Kind Café.

Vragen over BoekStart?

Op de website van BoekStart is meer informatie, boekentips en een magazine voor ouders te vinden.

Heb je vragen, neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA