Boekenroosje

Boekenroosje is een creatie van Biblionet Groningen. Van de verhalen is een voorleesserie gemaakt voor peuters en kleuters. Deze verhalen zijn te beluisteren in de video's van Boekenroosje. Daarnaast zijn er ook talloze leuke spelletjes te doen met dit leuke verhaal. Ben je benieuwd naar de verhalen van Boekenroosje? Elke week leest Tinette voor uit de serie over Boekenroosje.  

Maak kennis met Boekenroosje

Er was eens een prachtig bos hier niet ver vandaan. De mensen noemden het een Sprookjesbos. Ze geloofden dat er sprookjesfiguren en dieren woonden. Aan de rand van het Sprookjesbos woonde een klein meisje. Ze had twee staartjes en een vriendelijk gezichtje. Het meisje woonde in een lief, klein huisje in een heel grote boom. Ze heette Boekenroosje. Boekenroosje was dol op sprookjes. Hele dagen zat ze voor haar huisje te lezen in haar sprookjesboek...

Wil je weten hoe het verhaal verder gaat? Bekijk dan hieronder snel de video's! Veel kijkplezier!

Spelen met Boekenroosje

Wil je thuis spelen met Boekenroosje? Download de werkbladen en print ze uit.

 • Kleurplaat
  Maak van het sprookjesbos één kleurrijk feest. Alle sprookjesfiguren uit de verhalen van Boekenroosje kan je terugvinden op deze kleurplaat.
 • Bordspel
  Boekenroosje wil naar de sprookjesboom. Wie kan daar het snelste komen? Maar let op: onderweg kom je allemaal sprookjesfiguren tegen.
 • Puzzels
  Maak de puzzel van 8, 12 of 15 stukjes.
 • Memory
  Hoe goed kan jij iets onthouden? Speel de Boekenroosje-memory. Hoeveel sprookjesfiguren kan je vinden?
 • Poppenkast
  Maak je eigen Boekenroosje-verhaal. Print de sprookjesfiguren uit en plak ze op een stokje. Zo kun je zelf poppenkast spelen.

Word online lid

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Meld je dan nu online aan! Het kost slechts €4,75 per maand! En ben je jonger dan 18 jaar? Dan is het abonnement helemaal gratis. 

Vragen over Boekenroosje? 

Neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA