Fantasy Game Event op 17 december
Gamers kunnen op het Fantasy Game Event in Bibliotheek Winschoten op 17 december kennismaken met nieuwe Verborgen Verhalen in Assassinās Creed Valhalla. De verhalen zijn het vervolg op de leesbevorderingscampagne Readification, waarbij literatuur voor jongeren gekoppeld wordt aan videogames. Bovendien kunnen ze in de Bibliotheek hun eigen AC-verhalen maken.
Ontdek de Verborgen Verhalen
De nieuwe Verborgen Verhalen achter Assassinās Creed Valhalla, geschreven door Nederlandse topauteurs Abdelkader Benali en Roderick Leeuwenhart, zijn te lezen in de Ubisoft Special app. āSamen met extra visuals, videobeelden en geluidseffecten uit de game krijg je als lezer een unieke ervaring in een bestaande game-omgevingā, vertelt Jelte Hommes van Biblionet Groningen.
Maak je eigen verhaal
āEn de Bibliotheek voegt daar nog wat aan toe, namelijk de mogelijkheid om je eigen verhalen te maken voor AC Valhalla. Op het Fantasy Game Event in Bibliotheek Winschoten kun je hiervoor een workshop schrijven, striptekenen, stop motion of spoken word volgen.ā Bovendien leest schrijver Roderick Leeuwenhart live zijn eigen verhaal voor. De toegang tot het event, dat duurt van 15.30 tot 18.00 uur, is gratis. Later deze maand organiseert de BiebGeeks community van de Bibliotheek nog meer events zoals Friday Night Magic en een Dungeon Master Class.
Wat is Readification
Het Readification project is een samenwerking van de Leescoalitie, NBD Biblion en Ubisoft. De eerste editie, in 2021, was een daverend succes. De Verborgen Verhalen van schrijvers Ronald Giphart en Margje Woodrow werden ruim 75.00 keer gedownload en positief beoordeeld door de jongeren. De samenwerking is daarom verlengd tot 2023. Naast Assassinās Creed Valhalla komen er ook Verborgen Verhalen achter de nog te verschijnen games Skull & Bones (voorjaar 2023) en Assassinās Creed Mirage (najaar 2023).
Readification wordt gefinancierd door de Koninklijke Bibliotheek, NBD Biblion, Nederlands Letterenfonds, stichting CPNB en de provinciale ondersteuningsinstellingen Biblionet Groningen, Biblionet Drenthe, Fers, Cubiss, BiSC en Stichting Lezen.