Boekstartdag voor de allerkleinsten

Gepubliceerd op: 16 mei 2023 09:57

Zaterdag 3 juni 2023 is het BoekStartdag in de Bibliotheek. De allerjongste bezoekers en hun ouders/verzorgers krijgen die dag een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Baby voorlezen?

Voorlezen aan een baby of dreumes is niet alleen erg leuk, maar ook heel goed voor de ontwikkeling van het kind. Het stimuleert de taalontwikkeling en verbeeldingskracht. Door te luisteren naar verhalen en prentenboeken leert het kind over taal, zoals hoe woorden en zinnen werken. Voorlezen kan ook helpen bij het leren omgaan met emoties en het begrijpen van gevoelens van anderen. Voorlezen aan een baby of dreumes is een fijne activiteit die de band tussen ouder en kind kan versterken.

BoekStartdag bij jou in de buurt

Op 3 juni worden allerlei leuke activiteiten voor de kleintjes georganiseerd. Zo kun je bij Bibliotheek Delfzijl gezellig aanschuiven bij de dreumes-lunch waarbij GGD medewerker Trudeke Jansen meer vertelt over gezonde en lekkere voeding voor jonge kinderen. In Bibliotheek Winsum en Bibliotheek Leens kun je samen met je kindje meedoen aan 'blaas de mooiste bel' of aan een fotosessie met de kleurtjes van olifant Elmer. 

Iedereen is van harte welkom! Wist je tot je 18e jaar gratis lid kunt worden bij de bibliotheek? Vraag er tijdens de BoekStartdag meteen even naar. En ontvang het leuke oranje BoekStartkoffertje voor je kleintje. 

Klik hier voor meer informatie over BoekStart en BoekStartdag. Heel veel leesplezier samen!

Bekijk alle BoekStartdag-activiteiten

Webinar ‘Voorlezen aan je baby en dreumes: de leukste tips!’

Baby’s en dreumesen genieten van voorlezen en het is goed voor hun taalontwikkeling! Hoe zorg je ervoor dat jij en je kindje plezier beleven? Welke boekjes zijn geschikt? Jolien Hesselberth vertelt hierover in het BoekStartwebinar op donderdag 1 juni om 20.00 uur. Je kunt je hier aanmelden voor het webinar.